Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA ELITA

Ždrijeb Lige prvaka: Barcelona na Guardiolin Bayern, Real protiv Juventusa!

Liga prvaka
Foto: Reuters
1/3
24.04.2015.
u 12:40

Real će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Juventusa, dok će Barcelona na Guardiolin Bayern!

Real Madrid će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Juventusa, dok će se Barcelona za finale boriti s Bayernom, odlučeno je danas na ždrijebu u Nyonu.

Branitelj naslova Real, koji nažalost ne može računati na ozlijeđenog Luku Modrića, tako će reprizirati finale Lige prvaka 1998. Tada je kraljevski klub svladao Juventus sa 1:0, a jedini gol zabio je Predrag Mijatović u 66. minuti. Posljednjih nekoliko minuta tada je dobio nekadašnji napadač Real Madrida Davor Šuker, a danas predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora Uefe.

Real se četiri puta sastajao s Juventusom u nokaut-fazi Lige prvaka i nema baš dobar skor - tri puta je ispadao. Protiv Juvea ukupno ima osam pobjeda, jedan remi i sedam izgubljenih susreta.

Jedini hrvatski nogometaš na terenu u Ligi prvaka bit će Ivan Rakitić. Njegova Barcelona ima težak posao - mora proći moćni Bayern koji je briljirao u uzvratnoj utakmici protiv Porta. Bit će to i susret nekadašnjeg trenera Barce Pepa Guardiole sa svojim bivšim klubom. Doduše, igrali su prijateljsku utakmicu 2013. kada je Bayern slavio 2:0. Barcelona je do sada samo jednom pobijedila Bayern uz dva remija te pet poraza. Bit će to i susret braće koji igraju na suprotnim stranama,  Rafinhe u Barceloni te Thiaga u Bayernu.

Polufinala su na rasporedu 5. i 6. svibnja, a uzvrati su sedam dana poslije. Barcelona i Juventus bit će domaćini u prvim utakmicama. Finale Lige prvaka održat će se na Olympiastadionu u Berlinu 6. lipnja.

Fiorentina protiv Sevilla, Napoli na Dnipro

Prije ždrijeba Lige prvaka doznali smo i polufinaliste Europske lige. Fiorentina Milana Badelja će igrati protiv branitelja naslova Seville. Dnipro u kojem igraju Nikola Kalinić i Mladen Bartulović ide na Napoli. U Napoli je iz Dnipra stigao Ivan Strinić, no nema pravo nastupa jer je već prije igrao u Europi. Finale se igra u Varšavi, 27. svibnja.

12:30 - Jako smo sretni što smo u polufinalu. Bit će vrlo uzbudljivo igrati protiv Reala - izjavio je nekadašnji veznjak Juventusa Pavel Nedved.

12:29 - Nedostaje nam nekoliko važnih igrača, ali bit će to sjajne utakmice - rekao je bivši napadač Reala Emilio Butragueno.

12:29 - Odigrali smo vjerojatno najbolju utakmicu u uzvratnoj utakmici protiv Porta. Tako ćemo morati igrati u obje utakmice ako želimo proći Barcelonu - smatra Paul Breitner koji je predstavljao Bayern.

12:28 - Bit će jako teško. Mislim da je prednost što igramo prvu utakmicu kod kuće - rekao je bivši igrač Barcelone Ludovic Giuly.

12:25 - To znači da će Juventus i Real igrati u drugom polufinalu!

12:24 - Barcelona će igrati protiv Bayerna koji vodi njezin bivši trener Pep Guardiola.

12:23 - Prvi izvučeni klub je Barcelona koja će prvu utakmicu igrati kod kuće!

12:17 - Sada prelazimo na ždrijeb Lige prvaka.

12:12 - To znači da su preostali par Sevilla i Fiorentina u kojoj igra naš Milan Badelj.

12:11 - Napoli će igrati protiv Dnipra! To će biti prva utakmica ovih momčadi.

12:10 - Prvi izvučeni klub je Napoli!

12:03 - Ždrijeb je otvorio Uefin glavni tajnik Gianni Infantino koji je svima prenio pozdrave predsjednika Michela Platinija.

12:00 - Počeo je ždrijeb!

>> Hoće li Rakitić postati prvi Hrvat koji je spojio dva eurokupa?

Komentara 19

GU
guderian
12:38 24.04.2015.

kruha i igra. Sto se mene tice mogli su tako objaviti i zdrijeb polufinala kupa zagrebacke zupanije veterana, tam barem decki zarade i plate pivu koju popiju nakon tekme.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:27 24.04.2015.

izvrsno

CA
carpediem
14:34 24.04.2015.

Protiv Heinkesovog Bayerna tada Barcelona sa svojom tiki-taka nije uopce imala Sanse ali su u Barci to shvatili na vrijeme to je izmedju vise razloga i jedan razlog zasto su doveli i Rakitica i Barca sad igra drugacije ima vise taktika i ne nose loptu i Gol Barca dobro poznaje i Guariolu koji je ostao svojoj taktiki vjeran i nije se promjenio zato je za mene Barca sad u prednosti ali naravno da Guardiola dobro poznaje Barcine igrace pa i njohove mane ali ne sve ipak mislim da je Barca u prednosti posto su ustanju za vrijeme utakmice mjenjati taktiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije