Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Pjaca ušao s klupe i nakon samo pet minuta izvukao Juventus protiv Porta

Marko Pjaca
Foto: Reuters
1/14
22.02.2017.
u 22:50

Marko Pjaca zabio je svoj prvi gol za Juventus u pobjedi nad Portom (2:0).

Juventus je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavio na gostovanju kod Porta (2:0) i tako napravio veliki korak prema prolasku dalje, a prvi gol je zabio naš Marko Pjaca.

Pjaca se u strijelce upisao u 72. minuti, kada je Juventusu najviše trebalo. Stara dama od 27. minute imala je igrača više, ali nikako nije uspjela pronaći put do Casillasove mreže. Pjaca je u igru ušao u 67. minuti i pet minuta kasnije doveo svoju momčad u prednost. Dybala je pokušao proigrati loptu na desnu stranu, obrana Porta je to blokirala, no lopta se odbila do Pjace koji je s 12 metara snažnim udarcem pogodio za 1:0. Bio mu je to prvi gol za Juventus otkako je ljetos stigao iz zagrebačkog Dinama.

Na 2:0 povisio je još jedan igrač koji je susret počeo na klupi. Alves je ušao u 73. minuti i samo minutu kasnije zabio te gurnuo Porto u tešku situaciju.

U prvih 25 minuta nije bilo većih prilika, a ključan trenutak utakmice dogodio se u 27. Alex Telles je u svega dvije minute nepotrebno zaradio dva žuta kartona i tako ostavio na cjedilu svoje suigrače. Ostatak utakmice gledali smo igru na jedan gol i tek poneki pokušaj domaće momčadi. Higuain, Dybala i Khedira opasno su prijetili, ali mreža se nije tresla dok u igru nije ušao Pjaca. Juventus je na kraju imao 70 posto posjeda lopte, dok je Mario Mandžukić odradio je čitavu utakmicu za goste.

Porto je do večeras izgubio samo jednu od 14 domaćih utakmica u nokaut fazi Lige prvaka. Prije Juventusa na Dragau je slavio tek Manchester United u travnju 2009. rezultatom 1:0. Bio je to i prvi poraz Porta u posljednjih 20 utakmica u svim natjecanjima. Juventus je upisao i četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone u LP, a stara dama bila je uspješna i na Maksimiru gdje je u skupini slavila protiv Dinama (4:0).

PORTO - JUVENTUS 0:2

PORTO. Stadion Dragao - 52,000 gledatelja; Sudac: Felix Brych (Njem)

Strijelci: 0-1 PJACA (73), 0:2 Dani Alves (74)

Žuti kartoni: Telles, Maxi Pereira, Herrera / Lichtsteiner

Crveni kartoni: Telles (27)

PORTO: Casillas - Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles - Danilo - Herrera, Ruben Neves (od 60. Corona), Brahimi (od 73. Jota)- Soares, Andre Silva (od 30. Layun)

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner (od 73. Dani Alves), Barzagli, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanić - Cuadrado (od 67. Pjaca), Dybala (od 86. Marchisio), Mandžukić - Higuain

>> Konačno se otvorilo: Pogledajte prvi gol Marka Pjace za Juventus!

Komentara 6

ZD
Zdravkecmali
22:58 22.02.2017.

Dečko je zvijer koja ce tek eksplodirati. Kroz 3-4 godine u najuzem izboru za zlatnu loptu. Bravo Pjaca.

SL
slivnevode
00:32 23.02.2017.

Svaka čast dečko! Kad je potpisao za Juventus pisao sam o njemu hvalospjeve. I danas ostajem pri tome. Neka mu Bog da zdravlja, a za ostalo će se sam pobrinuti. Prognoziram mu sjajnu karijeru. Marko je radnik, dobro odgojen dečkoo i ima kvalitetu. Sve potrebno za uspjeh. Nikad neću zaboraviti njegove iskrene suze nakon utakmice sa Portugalom ljetos na EURU....

MV
Mijat vrdoljak
22:16 22.02.2017.

2:0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije