Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PRODUŽECIMA

Dinamo u Ligi prvaka: Modri nakon drame izbacili Salzburg!

Salzburg - Dinamo
Foto: EXPA/Pixsell
1/24
24.08.2016.
u 23:14

Dinamo je nakon produžetka svladao Salzburg s 2:1 i plasirao se u skupinu Lige prvaka!

Kakva drama u Salzburgu... Dinamo je bio na konopcima, no nakon produžetka svladao je Salzburg s 2:1 i plasirao se u skupinu Lige prvaka.

Modri su u Austriju došli s 1:1 iz prve utakmice pa su večeras morali zabiti. No, nije dobro počelo, Salzburg je bolje otvorio utakmicu i u 21. minuti poveo. Domaćini su povukli kontru, lopta je došla do Lazara koji se lagano riješio Sigalija, a onda mirno matirao Eduarda. Posjetimo, isti igrač zabio je i u Maksimiru.

U nastavku je Salzburg imao dvije prilike za riješiti utakmicu, no Eduardo kojem je ovo bila posljednja utakmica za Dinamo prije odlaska u Chelsea je sjajno reagirao. Bunit će se domaćini i na suca Tomsona koji je u 62. minuti nije vidio igranje rukom Sigalija u šesnaestercu. Dinamo je u tim trenucima bio poput grogiranog boksača, no uspio se vratiti i okrenuti stvari u svoju korist.

Zlatko Kranjčar u 85. minuti napravio je zanimljivu izmjenu. Iz igre je izvadio Antolića, stavio Schildenfelda i modrog braniča gurnuo u napad. I to mu se isplatilo u 87. minuti. Nakon ubačaja s desne strane, Schildenfeld je spustio glavom za Fernandesa koji je uz pomoć domaće obrane zakucao loptu u mrežu te izborio produžetke.

A Dinamo je u 95. minuti sasvim okrenuo utakmicu. Soudani je pobjegao i krenuo sam na vratara. Prvi njegov udarac obranio je Walke, no Alžirac je odbijanac pospremio u mrežu.

Modri su se tako šesti put plasirali u skupinu Lige prvaka što je uspjeh koji zaslužuje poštovanje. Da podvig bude veći, to im je uspjelo četvrti put u posljednjih šest sezona, a drugu godinu zaredom što dokazuje kontinuitet maksimirskog kluba.

>>Grafika: Kako je Dinamo pobijedio Salzburg! Kompletna statistika susreta, crteži akcija, prosječna pozicija svih igrača...

SALZBURG - DINAMO 1:2 (1:0, 1:1)

Stadion  Wals-Siezenheim.

GLEDATELJA: 24.000.

SUDAC: Thomson (Škotska).

STRIJELCI: 1:0 Lazaro (22), 1:1 Fernandes (87), 1:2 Soudani (95)

Salzburg: Walke - Schwegler (Lainer, 46), Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer - Laimer, Bernardo - Wanderson (Minamino, 67), Berisha, Lazaro (Samassekou, 61) - Soriano

Dinamo: Eduardo - Stojanovič, Sigali, Benković, Pivarić - Antolić (Schildenfeld, 83), Jonas (Pavičić, 73) - Soudani, Rog, Fernandes - Henriquez (Ćorić, 62)

Komentara 199

CA
carlo20
23:20 24.08.2016.

Dinamo: tvornica uspjeha i novca! Pozdrav savjetniku Dinama, a banda Milanovićeva i njegovi mediji koji hoće uništiti Dinamo proganjajući savjetnika neka pate! P.S. svaki klubu u HNL-u će dobiti više od milijun kuna zbog ovog Dinamovog uspjeha.

DU
Deleted user
20:06 24.08.2016.

Podrška savjetniku

CA
Catalonia
20:49 24.08.2016.

Ajmo Dinamo nema predaje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije