Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA JE UKRAJINA

Maksimir je opet bio pun: Hrvatska sjajnim golom Kalinića stigla do važne pobjede

Hrvatska - Ukrajina
Foto: Reuters
1/17
24.03.2017.
u 22:33

Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Kalinić u 38. minuti.

Hrvatska reprezentacija u petom kolu skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Maksimiru je svladala Ukrajinu s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Nikola Kalinić u 38. minuti.

Lijepo je bilo večeras pogledati tribine. Maksimir je, nakon kazni HNS-u, opet bio pun.  U 20.15 prodana je posljednja od 29.000 ulaznica za utakmicu pa smo ponovo gledali sjajnu atmosferu. Hrvatska je nakon dvije godine (protiv Norveške je 2015. bilo 23.920 gledatelja) igrala pred krcatim tribinama, a zanimljivo da je to bilo prvi put da Ante Čačić igra pred punim Maksimirom otkako je preuzeo reprezentaciju.

Čačić je na krila stavio Brozovića i Mandžukića, Kalinić je bio u špici, dok je Marko Pjaca završio na klupi. Bio je to očekivan i logičan sastav Hrvatske koji je odlično otvorio utakmicu. Prvo je Kalinić s pet metara iz teške situacije poslao loptu pored gola, a onda Mandžukić u 14. minuti nije iskoristio zicer. Ukrao je loptu Kovalenku, krenuo sam prema Pjatovu i onda pogodio vratnicu. No, nisu ni Ukrajini bili bezopasni. Jarmolenko je nekoliko puta prošao po Pivarićevoj strani, no obrana i Subašić su bili koncentrirani.

Hrvatska je do vodstva došla u 38. minuti. Modrić je dao loptu za Rakitića koji je petom proslijedio za Kalinića. Napadač Fiorentine iz okreta je s 12 metara bombom probio nemoćnog Pjatova. Bio je to 100. gol Hrvatske u kvalifikacijama za svjetska prvenstva.

Vatreni su raspoloženi ušli u nastavak i Pjatov je imao puno posla. Prijetili su Kalinić, Mandžukić, Vida i Modrić, ali nije bilo promjene rezultata. Hrvatski kapetan odigrao je sjajnu utakmicu, a u 84. minuti lijepo prošao i tukao. Nažalost, vratar Ukrajine mu je obranio udarac.

No, kako se utakmica bližila kraju, Ševčenkova momčad je sve više preuzimala konce i na kraju nas stisnula. Imali su Ukrajinci nekoliko prilika, ali istaknuo se Danijel Subašić.

Hrvatska je sada vodeća u skupini s 13 bodova, dok je Ukrajina treća s osam. Kockasti iduću kvalifikacijsku utakmicu igraju 11. lipnja kada će gostovati kod Islanda u Reykjaviku.

Rezultati by SofaScore

>> Prekrasna gesta Ukrajinaca u Zagrebu oduševila je hrvatske navijače!

>> Samo nekoliko sati prije ključne utakmice HNS donio važnu odluku oko izbornika Čačića

>> Mourinho svjedočio sjajnoj atmosferi, nakon Kalinićeva gola došlo do erupcije oduševljenja!

>> Ljubav je na Maksimiru: Hrvat zaprosio Ukrajinku!

Komentara 92

RI
rikavac
21:24 24.03.2017.

Kaleeeeeeee majstore

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:24 24.03.2017.

solinski torpedo😅😅😅😅😂😂😂😂

Avatar narozi
narozi
20:33 24.03.2017.

sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije