Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI NOGOMETAŠ

Potvrđeno je: Boban novi zamjenik glavne tajnice Fife

24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
Autori: Marko Pavić, Hina
30.05.2016.
u 21:36

Boban će imati vrlo važnu ulogu u novoj podjeli poslova u Fifi, koju od veljače vodi Gianni Infantino.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban (47) imenovan je zamjenikom glavne tajnice Fife, a bit će zadužen za razvoj nogometa i organizaciju natjecanja.

Agencija Reuters navodi da će Boban imati vrlo važnu ulogu u novoj podjeli poslova u Fifi, koju od veljače vodi Gianni Infantino

Imenovanje dvojice zamjenika glavne tajnice, Zvonimira Bobana i Marca Villigera, objavljeno je danas u sjedištu Fife u Zuerichu. I dok će Boban bit šef sportskog odjela, iskusni pravnik Marco Villiger bit će zadužen za komercijalne i administrativne poslove.

Imenovanja je obrazložila Senegalka Fatma Samoura, koja je nedavno izabrana za glavnu tajnicu Fife, čime je postala prva žena na toj dužnosti.

Fifa želi popraviti imidž

Zašto je Infantino izabrao Bobana? Zato što Boban ima veliku nogometnu karizmu, besprijekorno obrazovanje, zato što je poliglot koji govori tri jezika, ali i zato što je Bobanovo ime neokaljano. A baš to sada treba Fifi, čije je ime okaljano zbog brojnih korupcijskih skandala.

Trener svih trenera Ćiro Blažević bio je jako sretan zbog nove Bobanove funkcije.

– Infantino je mudar jer svatko tko ima rendgen prepoznat će Bobana kao odličnog suradnika. Ja sam Zvonu prepoznao i stavio ga za kapetana, a tvrdim da je najzaslužniji za broncu u Francuskoj. Naravno, poslije mene, ha-ha. Zvone je uvijek davao ton vatrenima, bio je vođa, stvarao pozitivan ambijent – rekao je nedavno Ćiro.

Boban se nakon velike nogometne karijer pritajio i nije želio sudjelovati u hrvatskom nogometu kojega često potresaju skandali. Bio je komentator na Sky Sportu Italia gdje je oduševljavao stručnošću i britkim izjavama.

Komentara 23

GR
Gradina123
22:06 30.05.2016.

Bravo Zvone! Ti si istinski heroj ovog naroda i meni je neizmjerno drago da si ušutkao ovaj ološ koji je sve učinio da te omalovaži i ocrni. Neka pati koga smeta.

TH
than
01:19 31.05.2016.

Prvo je bio zamjenik neki dan, a sada je zamjenik zamjenice... Sto je na kraju ? Mislim, nemam nista protiv, ali ovakve vijestu su stvarno dno, dna.

IV
ivanlac27
21:48 30.05.2016.

Idemo sad pocistiti nas nogomet, cestitke Zvone i sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije