Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijemci snimili film

Potresna Klasnićeva priča: Pitam se zašto baš ja... Noge su mi naotečene, pune vode

Ivan Klasnić
Foto: NDR Facebook
1/5
27.03.2017.
u 11:09

Otkrio je da se u bolnicu prijavio pod lažnim imenom kad je išao na transplantaciju očeva bubrega.

– Želio bih da uskoro dobijem novi bubreg, da mogu uživati u životu – poručio je Ivan Klasnić, bivši hrvatski reprezentativac o čijoj borbi s bolešću bubrega njemačka televizija NDR snimila je dokumentarac.

Njegovi zdravstveni problemi počeli su 2007. godine. Transplantiran mu je majčin bubreg, no Ivanovo tijelo organ je odbacilo nakon čega je uslijedila druga transplantacija – očeva bubrega. Nažalost, sada mu je potrebna treća transplantacija, pa na liječničkoj listi čeka donora organa. Do nove transplantacije mora na dijalizu triput tjedno, a ona traje i po pet sati. Nakon dijalize izgubi po 2,7 kilograma tekućine.

– Nisam pomislio da ću kraće živjeti ili tako nešto, moram prihvatiti sudbinu kakva jest, odlaziti na dijalizu pa će možda doći i sretan završetak – da uspije treća transplantacija i da ne moram odlaziti na dijalizu – kaže Klasnić koji ujutro smije popiti tek čašu vode.

– Ne vidite na snimci, ali noge su mi jako natečene, pune vode – kaže i dodaje:

– Najteže mi je što je majka izgubila bubreg, a zahvalan sam roditeljima jako. Majčin bubreg su mi ugradili, pa nešto nije bilo u redu, pa su ga vadili, opet vraćali...

Otkrio je da se u bolnicu prijavio pod lažnim imenom kad je išao na transplantaciju očeva bubrega.

– Prijavio sam se pod imenom Uwe Seeler. Kad sam dobio očev bubreg, najprije sam bio zahvalan na životu, a onda su krenula pitanja dokad ću morati imati dulji odmor, kad ću smjeti trčati...

Klasniću predstoji čekanje jer se u Njemačkoj novi organ čeka i do sedam godina.

– Čovjek se pita, razmišlja, zašto ja... Bog ima plan, put za nas, moraš to proći, pa tako i ja moram – priča hrvatski nogometaš dok istodobno vodi i pravnu bitku protiv bivših liječnika Werdera Götza Dimanskog i Manjua Guha. Tvrdi da su oni krivi zbog nemara jer nisu na vrijeme uočili njegove zdravstvene probleme.

NDR-ov film o Klasniću pogledajte ovdje.

Komentara 5

Avatar Abcda
Abcda
11:15 27.03.2017.

Drzi se Ivane !!

HA
Haringa
14:23 27.03.2017.

Drži se,igračino i ljudino!

IB
ibiza
17:21 27.03.2017.

boze pomozi, drs se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije