Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednji ispraćaj

Neka se izbor nogometaša zove po Darku Draženoviću

Darko Draženović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/7
27.04.2015.
u 17:48

Nogometne legende: Na pokopu su bili Rora, Zambata, Srebrić...

Brojni nogometaši starijeg naraštaja poput Zambate, Rore, Kobešćaka, Dračića i Srebrića, sportski prijatelji i kolege novinari, oprostili su se od Darka Draženovića, priznatog sportskog novinara i dugogodišnjeg urednika sportske rubrike Večernjeg lista.

Pred njegovim mirogojskim odrom posljednji pozdrav uputili su mu i Miro Rede, nekadašnji nogometaš Dinama i Partizana, ali i dugogodišnji sportski novinar, te Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara čiji je Darko bio utemeljitelj.

Rede je predložio da se Večernjakov izbor nogometaša ubuduće zove “Trofej Darka Draženovića”, a Ozmec se od pokojnog kolege oprostio riječima:

– Darko, nadam se da ondje kamo si otišao ima sporta i barem neka stara pisaća mašina jer, ako bez sporta nisi mogao ovdje, znam da nećeš moći ni tamo...

Darko je prijateljevao s nogometašima, a posebno blizak bio je s pokojnim velikanom Dražanom Jerkovićem, čovjekom koji je također bio mjerna jedinica dosljednosti. A upravo o tome kako je bio novinar profinjenog stila i čvrstih stavova, koje je branio analitikom i argumentima, a ne silom glasnica, govorili su nam danas i njegovi dugogodišnji kolege poput Branka Stipkovića, Zlatka Abramovića i Zorana Kovačevića.

>>Preminuo Darko Draženović: Utemeljio je izbor Večernjeg lista za najboljeg nogometaša godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije