Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kaznite Šimunića'

Pokrenuta online peticija: Izbacite Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva!

joe šimunić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.11.2013.
u 08:44

Peticiju je pokrenula organizacija za obrazovanje o holokaustu i genocidu Nefesh Haya, a do sada je prikupila više od 8000 potpisa

Organizacija za obrazovanje o holokaustu i genocidu Nefesh Haya pokrenula je internetsku peticiju kojom želi izbaciti hrvatsku nogometnu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva u Brazilu zbog ispada Josipa Šimunića. Peticija koja se nalazi na stranici Change.org također se zalaže i za drastično kažnjavanje hrvatskog reprezentativca.

– Dosta je bilo. Četiri puta Šimunić je rekao "za dom", a publika odgovorila "spremni" – frazu koja je bila pozdrav tijekom Drugog svjetskog rata, za vrijeme ustaškog pronacističkog režima pod kojim su ubijene tisuće i tisuće Srba, Židova i Roma. Zamislite da u Berlinu njemački reprezentativac u 21. stoljeću uzvikne ''Sieg Heil''. Moramo se gromoglasno suprotstaviti kad god se u javnosti progovori govorom mržnje – apelira se u pismu koje je na engleskom jeziku upućeno Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) i UEFA-i, a koje potpisuje Mira Jovanović.

– Članovi FIFA-e, molimo vas, otvorite oči i um i kažite "ne" rasizmu i govoru mržnje! Molimo vas, razmislite o tome da novčano kaznite Šimunića i reprezentaciju Hrvatske, ali i o tome želite li proustaškog nogometaša na SP-u u Brazilu 2014. Razmislite o isključenju Šimunića sa SP-a u Brazilu. Na međunarodnim natjecanjima nam nisu potrebni igrači rasisti. Za takve je nagrada ako im se dozvoli da odu u Brazil – piše Nefesh Haya.

Peticija je do srijede ujutro prikupila 8466 potpisa.

>>I Washington napao Šimunića: 'Ne zna povijest vlastite zemlje'

Komentara 55

MP
mpfederer
09:09 27.11.2013.

zato imamo tajne službe da odgovaraju na posebne metode koje se vode protiv rh. kao sto postoje otvoreni napadi na koje se odgovara na odgovarajuci nacin, tako postoje i podmukle metode na koje je potrebno odgovarati po pravilima struke

Avatar Jure_Trupina
Jure_Trupina
09:03 27.11.2013.

Ljubomorni Srbi... Prejadno. Na kraju će morati gledati Šimunića i Hrvatsku na svjetskom. Oni su toliko opterećeni Hrvatskom i Hrvatima. Valjda ne mogu podnijeti činjenicu da nam ide bolje nego njima otkad smo se razdružili. Vidi se tko je koga trebao i tko je kome na grbači sjedio. Najbolje ih je ignorirati.

RE
@ revenge
09:30 27.11.2013.

Mira Jovanović sestrična od tetke Željka Jovanovića . ahahhahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije