Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Mamić:

Pogriješio sam u pripremi utakmice, mogli smo i teže stradati

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.10.2014.
u 13:12

- Austrijanci su bili čvršći i brži u duelima, bolje su se ponašali na terenu, osjetila se njihova veća želja i zasluženo su pobijedili - rekao trener modrih.

Snovi o prezimljavanju u Europskoj ligi opet su, po svemu sudeći, srušeni već nakon pola odigranih utamica u skupini! U po mnogo čemu ključnoj utakmici, Red Bull Salzburg svladao je Dinamo 4:2 (2:0), nakon 90 minuta kojih rezultat nije zrcalo viđenoga. Ma koliko to, naime, bolno i gorko zvuči, Dinamo je još i dobro prošao, domaćin je vodio čak 4:0 u 52. minuti, plavi su se posve raspali i sve je mirisalo na potpuni slom.

Daleko od podnošljivoga

No, razbranio se vratar Eduardo i zahvaljujući njegovim bravurama, sramota nije bila još veća. Zagrepčani su uspjeli i smanjiti rezultat, te učiniti poraz naizgled podnošljivim, međutim svatko tko je gledao utakmicu zna da je to bilo daleko od podnošljivoga.

- Sva sreća da je Eduardo probranio u nastavku, jer smo mogli još teže nastradati. Austrijanci su bili čvršći i brži u duelima, bolje su se ponašali na terenu, osjetila se njihova veća želja i zasluženo su pobijedili – skrušeno je govorio Dinamov trener Zoran Mamić.

A zašto je Dinamo većim dijelom dvoboja bio podređen i izgledao tako jadno?

- Teško je biti pametan i sad odgovoriti na taj upit. No, nogomet nije juke-box, nije sredstvo za ispunjavanje želja – ponudio je filozofski odgovor Mamić, ali je potom i naglasio:

- Ovo je jedna od rijetkih utakmica u kojoj smo doista izgledali loše. Prvi put nisam bio zadovoljan količinom trčanja, moji su igrači djelovali teško i umorno. Tko zna, možda sam pogriješio u načinu treninga i pripreme za utakmicu – posuo se trener pepelom.

Previše je u Dinamovoj momčadi bilo izrazito loših pojedinaca, poglavito su (opet!) zakazali srednji braniči Sigali i Šimunić, te Pivarić i Machado. Dinamo je iznova primio vrlo jeftine golove, a s druge, pak, strane, nije iskoristio ni one najbolje zgode. Soudani je primjerice, samo četiri minute nakon vodstva domaćina imao veliku priliku za izjednačenje, ali njegov je udarac vratar Gulacsy obranio.

Jesu li ti jeftini golovi i promašene šanse zapravo odraz pomanjkanja kvalitete?

- Ne mogu reći da Soudani nije kvalitetan igrač, pa zabio je mnogo golova. Tko zna, da je Soudani tada zabio gol, možda bi bilo 7:1 za Salzburg, a možda bismo mi okrenuli utakmicu! Sve je to sad “ki bi da bi”.

Što biste sad, s ovim iskustvom, drukčije napravili?

- Istina je da su neki igrači podbacili i da sam znao da će biti tako loši, sigurno ih ne bih stavio u momčad!

Ne bih o imenima

Na koga to mislite?

- Ne, neću o imenima!

Je li igra Dinamove obrane nedopustivo loša za ovu razinu natjecanja?

- Obranu ne čini nekoliko igrača, nego cijela momčad. Primali smo golove i nakon pogrešaka veznih igrača, ne samo obrambenih. Neke stvari koje se ne kažnjavaju u Prvoj HNL, na naplatu dolaze u Europi.

Je li sve gotovo, je li se Dinamo oprostio od borbe za prva dva mjesta?

- Istina je da smo u teškoj situaciji, no učinit ćemo sve da pobijedimo u tri preostala dvoboja. No, za to ćemo morati biti znatno bolji, morat ćemo igrati barem kao protiv Astre u prvom kolu. Teorija nam još daje šansu za prolaz...

>> Postoji li veći krivac za Dinamove neuspjehe od Zorana Mamića?

>> Mamić: Salzburg je bio bolji, prijetio nam je potpuni raspad sistema

>> Igrači složni: Ovako se ne smije igrati, sad moramo sve pobijediti

Ključne riječi

Komentara 19

DH
dalibor.hren
14:09 24.10.2014.

Jučer ste pisali da je ključ u sporosti Red Bulove obrane. Ključ je bio u kvaliteti Dinamove momčadi i pogotovo trenera!

FN
Fr@njo
16:51 24.10.2014.

prva dva gola malo bolji vratar to bi obranio..

Avatar x-y
x-y
16:11 24.10.2014.

koji bi drugi trener mogao na njegovu mjestu tako nesto izjaviti a da ne dobije nogu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije