Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Juventus golovima Morate i Teveza srušio Real, Ronaldo zabio za neizvjestan uzvrat

Juventus - Real
Foto: Reuters
1/15
05.05.2015.
u 22:50

Juve i Real su demantirali sve one koji su večeras očekivali čvrstu utakmicu bez puno sadržaja.

Juventus je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Torinu svladao Real s 2:1. Pogotke za staru damu postigli su Morata i Tevez, dok je za goste strijelac bio Ronaldo. Uzvrat je u srijedu.

Juve i Real su demantirali sve one koji su večeras očekivali čvrstu utakmicu bez puno sadržaja. Bio je to uzbudljiv susret s puno trke i prilika na obje strane.

Juventus je uraganski otvorio utakmicu i poveo već u osmoj minuti. Tevez je tukao kroz noge Varaneu, Casillas je to obranio, no na odbijenu loptu je natrčao Morata i pospremio je u mrežu. Krcati stadion u Torinu je proključao, no nekadašnji napadač Reala je ostao miran i nije slavio pogodak.

Crno-bijeli su dominirali prvih 20-ak minuta, no nakon toga je Real konce igre uzeo u svoje ruke. I kraljevima se to isplatilo u 27. minuti. Rodriguez je u padu s desne strane ubacio u sredinu, a loptu je na dva metra od gola dočekao Ronaldo i pospremio je u mrežu.

Nezaustavljivom Portugalcu bio je to 76. gol u Ligi prvaka čime je postao najbolji strijelac u povijesti natjecanja (Lionel Messi je na 75 pogodaka). Bio mu je to i deveti gol ove sezone čime je ostavio Lionela Messija na trećem mjestu i izjednačio se s Luisom Adrianom iz Šahtara. Ronaldo je tako nastavio nevjerojatan učinak ove sezone - bio mu je to 54. gol u 49 utakmica.

Realovci su u 40. minuti bili na par centimetara od vodstva, no Rodriguez je pogodio gredu. Isco je ubacio s lijeve strane, a Kolumbijac s tri metra glavom nije uspio pogoditi mrežu.

Juventus je i drugi dio odlično otvorio i poveo u 58. minuti. Tevez je pobjegao obrani Reala, srušio ga je Carvajal, a sudac Atkinson pokazao na bijelu točku. Argentinac je izveo jedanaesterac i pucao po sredini gola. Bilo je to dovoljno da svlada Casillasa za 2:1. Bio mu je to sedmi gol za Juventus u Ligi prvaka. Šest ih je zabio za Manchester United, dok je u dresu Cityja nije uspio upisati u strijelce.

Do kraja utakmice obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Juventus je tako stigao do 50. pobjede u Ligi prvaka, a još je jednom pokazao da teško gubi u Torinu. U posljednjih 18 domaćih europskih utakmica samo je jednom poražen uz 11 pobjeda i šest remija.

Stara dama pokazala je da neće biti nimalo lak zalogaj i Real će morati odigrati vrhunsku utakmicu želi li do finala Lige prvaka. Očekuje nas uzbudljivih 90 minuta u uzvratu, a jedina je šteta što nema ozlijeđenog Luke Modrića jer bi s njim doživljaj bio potpun.

>> Messi: S Guardiolom više nisam u kontaktu

Komentara 21

MI
mismis
00:06 06.05.2015.

iako sam za Real i zao mi je kaj su izgubili,ali ovakvo podcjenjivanje Juventusa od kad su usli u polufinale je bilo prestrasno! pa nije to neka kvazi ekipa koja se nasla tu tek ta da se nade i da se popuni jos jedno mjesto u polufinalu jer je nedostajalo momcadi. nikad mi nisu bili jasni ti novinari koji su maltene davali 80% prednosti Realu. Meni je to bilo 55%:45.. I ak cemo iskreno uopce me ne cudi rezultat. Nema veze. Jos nis nije gotovo

TM
Tim_Minchin
11:53 06.05.2015.

real neshvatljivo los jucer... mekane, lagane lopte, biranje glupih i kompliciranih rjesenja, pogotovo na svojoj polovici, ramos neprepoznatljiv, njegove duge, obicno jako tocne lopte promasivale su cilj za 15 metara, varane kao pocetnik i totalno neuigran s pepeom, isco po obicaju pimpla s onom loptom dok je ne izgubi, marcelo bez pravog prodora, bale nevidljiv, james fali gol s 2 metra, a ronaldo 1 sut na gol ako se ne varam... dobro je i proslo... u madridu se uozbiljiti i bit ce sve ok... juve skoro sve prilike sto su imali su bile rezultat direktnih gresaka realovaca...

SU
Superhero
12:07 06.05.2015.

necu da se pravim kao da sam najveci ekspert o nogometu ali men se cini da je Juve sinoc zasluzeno pobijedila Real.. bolje su odigrlali i nebi bilo sramota da je Llorente dao i treci goal.. naravno, u Madridu ce biti druga prica ali nije mi jasno da vecina citatelja misle da je Juve slaba.. sto se mene tice, ipak je 5 najbolji tim u Europi trenutno (Chelsea je ispao).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije