Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB PRED GAŠENJEM

Pogledajte kako su Siščani prosvjedovali za spas Segeste

Segesta
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/18
28.04.2016.
u 21:59

- To ne stoji i mislimo da to nije korektno prema klubu. Segesta treba biti u gradskom sustavu financiranja. Ne bih rekao ni da je to neka politička nepodobnost nas u upravi, nego očito neki animozitet između gradske vlasti i Uprave. Mi smo u klub došli u prosincu lani, zatekli ga opet u blokadi i izvukli iz blokade – rekao je Davor Ivić, direktor kluba.

Nekoliko stotina Siščana, ljubitelja nogometa, roditelja i članova mlađih uzrasta Segeste, ali i političkih predstavnika, okupilo se večeras na mirnom okupljanju ispred Gradske vijećnice kako bi još jednom skrenuli pozornost na situaciju u ovom klubu. 

Naime, gradsko je vijeće većinom glasova SDP-ove koalicije nedavno izbacilo Segestu iz programa financiranja Zajednice sportskih udruga temeljeći tu odluku nedavnom Uredbom Vlade o financiranju udruga. Smatraju da to znači slanje Segeste u stečaj i da tvrdnja o Uredbi nije pravi razlog prestanka financiranja kluba. 

- To ne stoji i mislimo da to nije korektno prema klubu. Segesta treba biti u gradskom sustavu financiranja. Ne bih rekao ni da je to neka politička nepodobnost nas u upravi, nego očito neki animozitet između gradske vlasti i Uprave. Mi smo u klub došli u prosincu lani, zatekli ga opet u blokadi i izvukli iz blokade. Nadam se da će u gradonačelnica shvatiti da samo želimo da Segesta nastavi svoj put u 2. Ligi, da brojni klinci u omladinskom pogonu nastave trenirati i da ove godine Segesta proslavi 110. rođendan kako spada – rekao je Davor Ivić, direktor kluba.

Iz Grada upravo njega prozivaju da je u sukobu interesa jer uz funkciju direktora Segeste obavlja i onu predsjednika Županijskog nogometnog saveza i člana Izvršnog odbora HNS-a. Naime članak 27. Zakona o sportu jasno kazuje da član izvršnih tijela ili osoba koja odlučuje u nekoj sportskoj udruzi ne mogu biti oni koji  svojim djelovanjem mogu neposredno utjecati na sustav natjecanja u sportu u kojem djeluje sportska udruga, u ovom slučaju nogometa, a HNS o tome odlučuje.

- Ja mogu biti direktor kluba i čelnik Županijskog nogometnog saveza. Ja Segestu doživljavam kao svoju bazu – rekao je Ivić.

Roditelji okupljeni na prosvjedu istaknuli su kako ne žele da njihova djeca, koja djeluju u odvojenoj udruzi NOPS-u, ali su vezana uz Segestu, pate zbog političkih prepucavanja. Zapalili su 110 lampiona kao podsjetnik na 110. godina postojanja Segeste.

- Nama je drago što je odaziv na prosvjed dobar i što se vidi da su građani uz nas i Segestu. Ovo je mirno okupljanje, željeli smo poručiti gradonačelnici da ima nas puno koji nismo zadovoljni potezima vlasti oko Segeste i d apokušamo natjerati ih da počnu razmišljati drugačije. Smatramo da klub nije nezakkonito radio i tražimo da nas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primi na razgovor – rekla je Maša Radišić, jedan od roditelja i ujedno glasnogovornica Segeste. 

- Grad Sisak redovito financira 67 sportskih društava, od kojih je 12 nogometnih klubova, i svi ti klubovi su zadovoljni financijskom potporom Grada i ostvaruju sportske uspjehe osim jednog – Segeste. Nogometni klub Segesta se ne nalazi ni u kakvoj financijskoj krizi jer Grad preko Zajednice osigurava dovoljno sredstava za sve, međutim Segesta se nalazi u krizi zakonitog poslovanja. Niti je Uprava izabrana u skladu sa Statutom, niti se poštuje novi Zakon o sportu, niti se namjenski troše proračunska sredstva. Od bivše vlasti smo preuzeli klub koji je bio financijski uništen i dužan 10,4 milijuna kuna. Grad je sve to sanirao i preostao je manji dug koji je vrlo lako rješiv no buduće poslovanje mora biti u skladu s hrvatskim zakonima, što trenutno nije. Kada se ponovo usklade sa zakonom nikakvih problema više neće biti. Pravo je pitanje zašto trenutna nelegalna Uprava to odbija - objavila je na svom Facebook profilu gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Komentara 1

BL
Blender
11:27 29.04.2016.

To znaci ako ja imam firmu koja ne posluje dobro, mene ce financirati gradska uprava do besvijesti??? Onaj koji ne posluje dobro propada i to je to!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije