Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Zürichu

Kongres nastavljen nakon lažne dojave o bombi. Palestinci prekinuli Blatterov govor!

Fifa
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
29.05.2015.
u 14:40

– Spreman sam prihvatiti tezu da je predsjednik Fife odgovoran za sve, no ja bih volio podijeliti tu odgovornost. Ne mogu nadzirati sve u nogometu – poručio je Blatter.

Švicarska policija potvrdila je kako je dojava o bombi na 65. Fifinu kongresu u Zürichu bila lažna. Dojava je stigla oko 11 sati, a zbog toga se čekalo s početkom nastavka konferencije nakon ručka. Ujedno su svi novinari evakuirani iz dvorane.

Ipak, nakon što je pregledala prostor u i oko kongresne dvorane, policija je odagnala sve sumnje pa je konferencija nastavljena.

Danas bi na 65. kongresu krovne svjetske nogometne organizacije (Fife) u Zürichu trebao biti izabran novi predsjednik. Točnije, Sepp Blatter dobit će peti mandat ili će ga zamijeniti protukandidat, jordanski princ Ali bin Al Hussein. Glasovat će 209 članica Fife (Europa 53 glasa, Afrika 54, Azija 46, Južna Amerika 10, Sjeverna i Srednja Amerika 35 i Oceanija 11 glasova).

>>Evo tko je stao uz Blattera, a tko je za promjene i princa Alija

– Posljednji događaji izazvali su oluju i bilo je upitno hoće li se ovaj kongres održati. Pozivam vas na jedinstvo kojim možemo ići naprijed. To nije uvijek jednostavno, ali zbog toga smo danas ovdje. Zajedno se moramo boriti s poteškoćama i nadići ih. Za to će trebati vremena – kazao je Blatter jutros na početku konferencije i dodao:

– Vi ste nogometni veleposlanici, imate moć i dužnost promijeniti lice Fife.

Osvrnuo se i na palestinsku rezoluciju o izbacivanju Izraela iz članstva Fife, a njegov govor nakratko je prekinula grupa palestinskih prosvjednika koju su zaštitari potom odveli iz dvorane.

– Moramo pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane, ali posebno palestinsku.

Palestinci, naime, tvrde da Izrael ne prestaje sprečavati njihove nogometne aktivnosti postavljajući ograničenje kretanja za njihove sportaše između Pojasa Gaze i Zapadne Obale. Uz to, navode kako Izraelci sprečavaju uvoz sportske opreme te posjete stranih klubova i individualaca.

Švicarac je zaključio prvo obraćanje sljedećim riječima:

– Pokažimo svijetu da možemo voditi organizaciju poput Fife i to zajednički.

Blatter se kasnije ponovno obratio javnosti i dužnosnicima.

– Spreman sam prihvatiti tezu da je predsjednik Fife odgovoran za sve, no ja bih volio podijeliti tu odgovornost. Ne mogu nadzirati sve u nogometu. Imamo 209 članica i tisuće sudionika. Nije cijela organizacija kriva za posljednji skandal već je krivnja individualna. Ne možete samo tako očekivati da će se svi uvijek ponašati etično – naglasio je Blatter.

Rezultati izbora za predsjednika očekuju se poslijepodne.

>>Oglasio se i Sepp Blatter: Znam da me puno ljudi smatra odgovornim, ali...

>>Ćiro Blažević: Sepp Blatter mi je posudio 20.000 CHF i nije dopustio da mu ih vratim

Komentara 4

Avatar unfeeling
unfeeling
12:57 29.05.2015.

I ja sam spreman prihvatiti tezu da si ti odgovoran za sve i trebaš snositi posljedice.

ST
strsljen2013
11:50 29.05.2015.

To je istina što si rekao. Ako nisi mogao kontrolirati i znati što ti rade najbliži suradnici pa kako ćeš ostale.

SE
Sejo
14:02 29.05.2015.

Jasno je o cemu se ovdje radi.Rotschildi hoce da postave svog covjeka jordanskog princa,koji je vjerni zionisticki sluga kao i njegova cijela porodica.Jordanski kralj je i jedan od vodecih Iluminata,zato podmecu Blateru.A sto se tice korupcije ,sve je korumpirano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije