Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN ŽDRIJEB

Rijeka protiv osvajača Europske lige, Dinamo prošao odlično!

Ivan Rakitić, Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
29.08.2014.
u 13:45

Modri su u skupini D i igrat će protiv Salzburga, Celtica i Astre, dok će Rijeka igrati protiv Seville, Standarda i Feyenoorda u skupini G.

Dinamo i Rijeka doznali su protivnike u skupinama Europske lige, a bit će to nogometni velikani kao Celtic, Feyenoord i Sevilla. Ujedno, samo za sudjelovanje oba naša kluba dobit će po 1,3 milijuna eura. Svaki remi u skupini donosi dodatnih 100 tisuća eura, a pobjeda 200 tisuća. Finale će se igrati u Varšavi na stadionu Narodowy. Zato je kao gost na ždrijebu pozvan legendarni poljski vratar Jerzy Dudek. Uz njega je bio i Francuz Youri Djorkaeff.

U ždrijebu se nalazilo čak sedam bivših osvajača ovog elitnog nogometnog natjecanja, što garantira odlične utakmice, baš kao i prošle godine kad je Sevilla pobijedila poslije finala s Benficom. Nositelji su bili Inter, Tottenham, Sevilla, PSV, Napoli, Dinamo Kijev, Villarreal, Fiorentina, Red Bull Salzburg, Metalist Harkiv, Lille, Kopenhagen.

I dok modri mogu biti zadovoljni svojom skupinom D, u kojoj su Salzburg, Celtic i rumunjska Astra, Rijeka skupinom G ne može biti previše zadovoljna, barem što se šansi za prolaz tiče. Kad je riječ o imenima, ona garantiraju spektakl – to su redom aktualni prvak Sevilla, Standard i Feyenoord. Natjecanje počinje 18. rujna.

Također, Dinamo nikako ne treba otpisivati sve samo prema imenu i onome što se vidi na papiru. Naime, Salzburg možda jest deklasiran protiv Malmoa, ali nije protivnik kojeg treba podcijeniti, dominiraju austrijskom ligom i Europska liga im je prilika za spasiti sezonu, još jednu u nizu bez toliko željene Lige prvaka. Celtic se pak želi dokazati kako bi pokazao da im je mjesto u Europi, iako su tu ponajviše zahvaljujući Uefinoj birokraciji. Naravno, možda bi nakon ispadanja od Legije i prošli play-off Europske lige, ali to nikad nećemo saznati. O Astri je dovoljno kazati da je izbacila moćni Lyon!

O skupini u kojoj je Rijeka ne treba previše trošiti riječi, sve su to redom nogometni velikani. Sevilla je aktualni prvak, ekipa koja svima u Španjolskoj može zagorčati život, a kako ne bi i svima u Europskoj ligi. Standard je doprvak Belgije, Anderlecht im je nakon dodatnog doigravanja pobjegao za samo dva boda i u play-offu ih je izbacio moćniji Zenit. No prije toga oni su izbacili Panathinaikos! O Feyenoordu isto ne treba trošiti previše riječi, doprvaci su Nizozemske, u trećem pretkolu Lige prvaka izbacio ih je Bešiktaš i bivši su osvajači ovog natjecanja.

Raspored utakmica:

1. kolo, 18. rujna
2. kolo, 2. listopada
3. kolo, 23. listopada
4. kolo, 6. studeni
5. kolo, 27. studeni
6. kolo, 11. prosinca

SKUPINE:

Skupina A: Villarreal, Borussia M., Zurich, Apollon

Skupina B: Kopenhagen, Club Brugge, Torino, HJK Helsinki

Skupina C: Tottenham, Bešiktaš, Partizan, Asteras

Skupina D: Salzburg, Celtic, Dinamo, Astra

Skupina E: PSV, Panathinaikos, Estoril, Dinamo M.

Skupina F: Inter, Dnipro, Saint Etienne, Qarabag

Skupina G: Sevilla, Standard, Feyenoord, Rijeka

Skupina H: Lille, Wolfsburg, Everton, Krasnodar

Skupina I: Napoli, Sparta, Young Boys, Slovan

Skupina J: Dinamo Kijev, Steaua, Rio Ave, Aalborg

Skupina K: Fiorentina, PAOK, Guingamp, Dinamo Minsk

Skupina L: Metalist, Trabzonspor, Legia, Lokeren

>> Mamić: Proljeće u Europi je želja, ali nije imperativ. Trebaju nam navijači!

>> Antolić presudio Petrolulu, Dinamo osigurao novu europsku jesen!

>> Plavi, kako do euro proljeća? Ne, nego do bar 15.000 ljudi

Komentara 60

Avatar Robert28
Robert28
13:34 29.08.2014.

Dinamo ima super grupu, ako ove godine kiksaju protiv jadnog Celtica kojeg su Maribor i Legia Varšava uništili, mogu se svi u Dinamu kolektivno ubiti.

ST
stefj
13:45 29.08.2014.

Uh, Rijeka ima koma grupu, ne znam da li je mogla izvući težu, Dinamo pak s druge strane ima jako dobru grupu, ako tu kiksa niti Mamić Mamiću ne može oprostiti...

IV
ivanjoksimovic
14:18 29.08.2014.

Dinamo prosao odlicno. Prolaze dalje lako. A Rijeka odlican fudbal igra. Uz znanje koje ima i malo srece, moze i Rijeka dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije