Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan za 2015. godinu

Plavi će na zimu 
u Španjolsku, a sljedeće ljeto osvajaju Ameriku

05.07.2014., Murska Sobota, Slovenija - Pripreme GNK DINAMO, prijateljska utakmica protiv ukrajinske momcadi Karpaty Lviva. Mirko i Bozica Barisic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.10.2014.
u 14:00

Naši iseljenici u Americi zovu nas da igramo utakmice u Torontu, Chicagu i New Yorku, kazao je Zoran Mamić

Dinamo je potpisao unosan trogodišnji ugovor s Norveškim nogometnim savezom i obvezao se da će u tom razdoblju na zimske pripreme ići u – Španjolsku. Naime, Norvežani su vlasnici jednoga luksuznoga resorta u okolici Valencije, u kojemu se pripremaju brojni europski klubovi, i u to ugledno društvo odnedavno je ušao i hrvatski prvak.

Tako plavi prekidaju tradiciju zimskih odlazaka u Međugorje i tursku Antalyu. Prvi trening u 2015. godini održat će 7. siječnja u Zagrebu, potom će 8 do 9 dana boraviti u Rovinju, a onda, 21. ili 22. siječnja, otputovati na 12 dana u Španjolsku. Tamo su im zajamčene četiri pripremne utakmice, među ostalima i protiv norveških klubova koji se ondje osjećaju kao kod kuće.

U Mamićevim planovima za 2015. godinu još ima iznenađenja. Naime, plavi bi u lipnju mogli gostovati u SAD-u, prvi put nakon gotovo dvadeset godina.

– Američke pripreme još su u povojima. Naime, postoji želja naših iseljenika da im dođemo u goste i odigramo tri utakmice na sjevernoameričkom tlu, u Torontu, Chicagu i New Yorku. No, odlazak na tu turneju još nije siguran. Ne bi nam se isplatilo ići na tako dugačak put za samo sedam dana boravka u Americi – kazao nam je trener plavih Zoran Mamić, koji će u lipnju pripremati momčad za novi pokušaj ulaska u Ligu prvaka.

Inače, Zoran Mamić je, kao i njegovi pomoćnici Igor Cvitanović i Damir Krznar, u siječnju 1996. godine bio Dinamov nogometaš kada su plavi posljednji put gostovali u Americi.

Tada su krstarili zapadnom obalom i pod vodstvom Zlatka Kranjčara odigrali pet pripremnih utakmica. Među ostalima, Dinamov suparnik bila je tada u San Diegu momčad pod nazivom Mladi Hrvat. Plavi su slavili 6:1, Zoran Mamić i Igor Cvitanović postigli su po dva pogotka, Krznar jedan.

>>Mamiću, ni Zoki nema pojma! Po svim pravilima trebao bi postati bivši

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije