Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RARITETNA VEČER

Platinijevo pravilo krivo je za debakle

Shakhtar Donetsk's Luiz Adriano (2nd R) is congratulated by teammates after scoring during their Champions League Group H soccer match against BATE Borisov at the Borisov Arena outside Minsk, October 21, 2014. REUTERS/Vasily Fedosenko (BELARUS - Tags: SPO
Reuters/PIXSELL
23.10.2014.
u 00:30

– Odigrali smo dobru utakmicu protiv Ajaxa, ali smo malo pali posljednjih 20 minuta. Puno smo radili na terenu i moramo tako i u idućim utakmicama

U utorak navečer dogodila se čudesna večer u Ligi prvaka. Palo je rekordnih 40 golova (čak pet po utakmici), a dogodili su se i neki od najvećih poraza (pobjeda) u povijesti Lige prvaka. Najgore je stradao BATE koji je kod kuće sa 7:0 poražen od Srnina Šahtara, no najveći debakl ipak je doživjela Roma, koja je sa 7:1 usred Rima ponižena od Bayerna.

Maribor je nakon dva remija na startu prizemljen u Londonu, Mourinhova Chelsea slavila je sa 6:0. Zanimljivo, te tri utakmice odigrane iste večeri ušle su u TOP 15 najvećih rezultatskih razlika u povijesti Lige prvaka. U TOP 15 je i Dinamov 1:7 poraz u Maksimiru od Lyona 2011. godine, a zanimljivo, od 10 najvećih poraza u Ligi prvaka, čak pet dogodilo se u posljednjih pet godina, otkad je šef UEFE Platini olakšao prvacima iz "manjih" zemalja da uđu u elitno društvo. Dobio je pritom Maribor, Dinamo, Žilinu i Nordsjælland u Ligi prvaka, ali i debakle tih klubova protiv europskih velikana.

Bayernovci kod pape

No, i europski velikani doživljavaju debakle u Ligi prvaka. Primjerice, Roma je prekjučer nokautirana od Bayerna sa 7:1, a istim rezultatom rimski je klub izgubio i od Manchester Uniteda 2007. godine.

Trener Rome Rudi Garcia nakon prekjučerašnjeg debakla posuo se pepelom.

– Ovo je bio taktički kolaps! Nismo bili dovoljno agresivni i dozvolili smo previše prostora Bayernu. Ja sam kriv, moja je greška. Pogrešnu sam taktiku postavio, mislio sam da se možemo nadigravati sa super momčadi poput Bayerna – rekao je Garcia.

Nogometaši Bayerna su pak jutro nakon velike pobjede doživjeli još jedan sjajan trenutak – u Vatikanu ih je ugostio papa Franjo.

– Odigrali ste prekrasnu utakmicu, bilo je užitak gledati vas – kazao je papa stisnuvši ruku treneru Pepu Guardioli.

Tijekom primanja kapetan Philipp Lahm i vratar Manuel Neuer su papi Franji poklonili uokvireni dres Bayerna s njegovim imenom, a predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge kazao je kako će klub ovoga tjedna donirati Vatikanu milijun eura.

Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobrih 90 minuta u pobjedi Barcelone protiv Ajaxa, a statistike su pokazale da je tijekom utakmice imao samo tri netočna dodavanja, uz 65 točnih (94,6 posto). Tako je opravdao povjerenje trenera Luisa Enriquea, koji je dvojio između Rakete i Xavija u prvih 11.

– Odigrali smo dobru utakmicu protiv Ajaxa, ali smo malo pali posljednjih 20 minuta. Puno smo radili na terenu i moramo tako i u idućim utakmicama. Najbitniji su bodovi i sada se okrećemo velikoj utakmici protiv Reala – rekao je Raketa i posebno nahvalio trio Messi-Neymar-Iniesta:

– To su tri nevjerojatna nogometaša. Silno su nam važni, oni su nezamjenjivi.

Magični Messi

Messi je zabio jedan gol Ajaxu, a u 436 utakmica za Barcu asistencijom ili golom sudjelovao je u čak 500 od 1068 pogodaka koje je katalonski div postigao u tom razdoblju.

PSG je na vrhu skupine sa sedam bodova, jednim više od Barcelone nakon tri utakmice.

– Najbitniji smo mi i što mi radimo jer na Parižane ionako ne možemo utjecati – zaključio je Raketa.

Komentara 7

DI
dinamojavolim1
06:28 23.10.2014.

znaci sad nije dobro sta klubovi iz slabijih liga mogu u ligu prvaka?? pa jucer je real mogao dobit liverpool sa 7-8 razlike da im je trebalo

AU
aussieboy
09:30 23.10.2014.

Da se pita vecrnjakove novinare, LP bi bila zatvorenog tipa, maximalno 16 momcadi i to je to. Liga za izabrane, a sto ih najvise boli je kad i klub iz lige tzv petice, primi 7 komada i to na domacem terenu. To po novinarima vecernjaka nije sramota, kao sto su pisali u slucaju kad je Dinamo izgubio istim rezultatom

UN
unbekant
08:09 23.10.2014.

Pa i ni je bas ponizavajuce izgubiti od Bayerna,kad se zna da je to je to najmocnija nogometna ekipa na svjetu,toliko su eto mocni,da je cak i papa Francisko gledao tu tekmu,Roma-Bayern,zaista su impresivni,nedostizni,kod njih se uvjek igra,i nema loseg dana..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije