Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO NOVAC

Suspendirani Platini: Ja sam pošten, dva milijuna eura od Blattera pravedna su nagrada

Michel Platini, Sepp Blatter
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
09.10.2015.
u 09:55

Predsjednik UEFE: Ovo je napravljeno s ciljem da se našteti mom ugledu.

Krovna nogometna organizacija Fifa ostala je bez svojih čelnika. Fifina etička komisija na 90 dana suspendirala je predsjednika Fife Seppa Blattera te dopredsjednika Fife, ujedno i predsjednika Uefa Michela Platinija te ne smiju obnašati nikakve funkcije u nogometu. Suspendiran je i glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Chungu kazna šest godina

– Odluka o suspenziji donesena je na osnovi istraga koje je proveo istražiteljski odjel komisije – stoji u priopćenju Fifine etičke komisije.

Sva trojica bila su pod istragom komisije zbog sumnji u korupciju. Blatter je optužen zbog potpisivanja za Fifu nepovoljnih ugovora te za isplaćivanje dva milijuna eura 2011. godine predsjedniku Uefe Michelu Platiniju.

Sad je Fifa ostala bez predsjednika, a moguće je i glavnog kandidata za njegova nasljednika Michela Platinija koji drži da je sve ovo napad na njega. Naravno, tvrdi da nije kriv, baš kao i Valcke i Blatter.

– Nedopustivo je da informacije o svemu izađu ranije u javnost, sve je to napravljeno s namjerom da se našteti mom ugledu. Surađujem sa svim tijelima vezanima uz ovaj postupak – kazao je Platini i najavio da nema namjeru odustati od kandidature za mjesto predsjednika Fife. Izbori bi trebali biti u veljači sljedeće godine, dotad se i Blatter namjeravao 'zubima držati' predsjedničke fotelje. Ali sad je sve to upitno. Najmanje je upitan drugi pretendent na Blatterovo mjesto. Naime, kažnjen je i bivši dopredsjednik Fife, korejski milijarder Chung Mong-Joon. On šest godina ne može obnašati nikakvu funkciju u nogometu i mora platiti kaznu od 100 tisuća švicarskih franaka. Chung je kažnjen zbog kršenja odredaba Statuta Fife tijekom izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2018. koje je dobila Rusija i 2022. godine kad je domaćinstvo pripalo Kataru.

Platini ostaje kandidat

Michel Platini tvrdi da je novac koji je dobio od Blattera bio pravedna naknada za njegove konzultantske poslove i namjerava se kandidirati za predsjednika Fife.

– Naravno da ću se kandidirati. Uvijek sam radio i ponašao se časno, pošteno i hrabro, jer tako mi nalaže moj moralni kodeks. Uvjeren sam da ćemo nadići ovu poteškoću uz punu transparentnost – kazao je Platini koji tvrdi da je dao iskaz o cijelom slučaju, ali kao svjedok.

No čisto sumnjamo da bi ga Fifa kao svjedoka suspendirala. Sve ovo ozbiljno šteti Fifi, pa i Uefi, veliki sponzori počeli su prijetiti odustajanjem od ulaganja. Sve se počelo rušiti kad su proljetos američke vlasti optužile 14 dužnosnika Fife za mito, korupciju...

>> Fifa suspendirala i Platinija, on poručuje: Žele mi uništiti ugled

>> Najveći sponzori napuštaju Fifu zbog Blattera, ali on ne želi otići!

 

Komentara 14

NE
neboiznadzagreba
10:25 09.10.2015.

Izgleda da je gospodin koji hrvatskom predsjedniku prijeti isključenjem Hrvatske nogometne reprezentacije iz svih natjecanja zbog huliganizma, puno veći huligan od naših huligana, huligan u odijelu na moćnoj funkciji. Ljut je što su informacije o svemu ranije izašle u javnostt kao da javnost nema pravo znati kakvi su i što rade lažni pravednici i moralisti unutar utjecajnih organizacija kojima prestaje biti svrha ono zbog čega su osnovane i koje postoje samo zato da se preko njih stječe moć i novac.Bravo, bez obzira tko i što stoji iza razotkrivanja mita,korupcije i inih nečistoća u FIFI, UEFI , bravo!

SA
Sargovac
11:39 09.10.2015.

2 000 000 eura honorara, e bas si nezasitan Platini

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:09 09.10.2015.

Ovaj je nevin ko slovenska vrhuška!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije