Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juventusov igrač

Pjaca: Ne znam kad ću biti spreman, jako mi nedostaje reprezentacija

Marko Pjaca
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/9
24.10.2016.
u 10:32

– Rekao sam prije prve utakmice s Dinamom da plavima želim sve najbolje u svim utakmicama sezone osim u ove dvije protiv nas; to i dalje vrijedi, ništa se promijenio nije, ha-ha – zaključio je Marko Pjaca

Dogode se i takve utakmice, ne pobijedi uvijek momčad koja je bolja, koja ima više prilika, koja je nadmoćnija. Valjda je zato nogomet i toliko zanimljiv jer je doista teško predvidljiv.

Uvjerili su se u to oni koji su gledali talijanski derbi Milana i Juventusa. U srazu dvaju najtrofejnijih talijanskih klubova, na kraju je slavio Milan na svom San Siru iako je pokazao manje od Juventusa.

Na semaforu je pisalo 1:0, a navijači Milana slavili su Manuela Locatellija, 18-godišnjeg strijelca koji je pogodak posvetio baki i djedu, stricu i strini te rođacima. Jer, svi su oni navijači – Juventusa.

Fantastično mu je sjela

Naš reprezentativac Mario Mandžukić igrao je posljednjih 15 minuta, bez nekog učinka, a Marko Pjaca još se oporavlja od ozljede i derbi je mogao samo gledati.

– To je nogomet... Bili smo dosta bolji, dominirali i imali nekoliko lijepih prilika, ali njihov golman (18-godišnji Donnarumma, nap. a.) branio je super.

Milan nam je zabio stvarno fantastičan pogodak, riječ je o solo potezu, ali što se može. Ništa drugo nego mu čestitati – kazao je Marko Pjaca.

Neće u Juventusu mnogo vremena trošiti na tu utakmicu, trener Massimiliano Allegri neće se vidjeti u nedjelju s igračima. Imali su zakazani trening, ali je odlučio otkazati ga i pustiti da se momčad odmori.

– Bolje je da se ne vidimo, ljutiti smo jedni na druge – kazao je Allegri.

Juventus je, bez obzira na poraz, i dalje vodeća momčad Serie A.

– Šteta što nismo dobili tu utakmicu u Milanu, stvarno nismo zaslužili poraz. Ali tako je to i već se okrećemo idućoj utakmici. I dalje smo prvi, prvenstvo je još daleko od kraja i idemo utakmicu po utakmicu, a u svakoj idemo po pobjedu. Siguran sam da ćemo na kraju također biti prvi i obraniti naslov prvaka – mirno je pričao Pjaca.

Za Juventus se ne treba mnogo bojati, imaju najbolju momčad i bilo bi iznenađenje da na kraju ne budu prvaci.

Ono što nas zanima više od Juventusa Markov je oporavak kojem je na posljednjem okupljanju reprezentacije utvrđena infrakcija fibule koja je zahtijevala mirovanje. Kako ide oporavak?

– Ide dobro i osjećam se sve bolje, ali kod ovakve vrste ozljede teško je točno predvidjeti termin povratka. Naporno radim i jedva čekam povratak na teren. Najgore u svemu tome jest upravo to što ne znam kada će mi biti bolje, a jako bih želio biti spreman do okupljanja reprezentacije. Sve dajem da to tako i bude i vjerujem u to – kaže Marko.

Reprezentacija će svoju sljedeću utakmicu (protiv Islanda) igrati 12. studenoga. Bilo bi lijepo da Pjaca bude do tada potpuno spreman.

Zanimljivo je da je tu ozljedu izgleda zadobio još u susretu Dinama i Juventusa. Nakon toga još je igrao za Juve, a onda više nije mogao. Kad je s Juventusom dolazio u Zagreb, rekao nam je da je to za njega posebna utakmica. Ta tek je otišao iz Dinama, a ždrijeb ih je opet spojio. Dinamo na kraju igranja po skupinama Lige prvaka dolazi upravo k Marku u Torino.

Želim im sve najbolje, osim...

– Sigurno je da će to biti još jedna posebna utakmica za mene; kao i svaka do kraja karijere kada će na drugoj strani biti moj Dinamo. Rekao sam prije prve utakmice s Dinamom da plavima želim sve najbolje u svim utakmicama sezone osim u ove dvije protiv nas; to i dalje vrijedi, ništa se promijenio nije, ha-ha – zaključio je Marko Pjaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije