Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo poražen

Petev stigao i želi odmah na klupu! Sopić vjeruje da će on voditi derbi

Ivajlo Petev
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/13
28.09.2016.
u 08:35

– Nakon 2:0 okrenuo sam se Hajduku – kazao je Željko Sopić, uz dodatak kako će ipak najvjerojatnije on voditi nedjeljni derbi.

Važnije za Dinamo od ove nove porcije u Ligi prvaka ipak je pojava Ivajla Peteva u Maksimiru. Novi trener plavih uživo je gledao sraz Dinama i Juventusa (0:4), i sav nadobudan i ambiciozan sprema se voditi momčad protiv Hajduka.

Bit će zanimljivo vidjeti koji će mu biti prvi potezi, na primjer što misli o Dinamovoj strategiji da u Ligi prvaka promovira golobradoga vratara. Ili, hoće li uopće uzeti u obzir da u Dinamu ‘živi’ najtalentiraniji igrač ovih prostora Ante Ćorić? Ili, kako će odnositi prema stoperskom tandemu Sigali – Schildenfeld, čije izvedbe više ne jamče spokoj ni u Hrvatskoj ligi...? No, vratimo se ipak Juventusu i njegovoj šetnji gotovo punim Maksimirom. Nije Dinamov problem naravno ovih 0:4, jer tako nešto već smo viđali u Maksimiru, i više od toga nismo ni očekivali od plavih bluza. Ali, teško se oteti dojmu da ovo ni izbliza nije bila natjecateljska utakmica, dapače, izgledalo je kao prijateljski ogled na ljetnim pripremama u idiličnom ambijentu švicarskih Alpi. Sraz bez ijednog oštrijeg starta, nedajbože kartona, bez krivoga pogleda.

Možda bi Dinamovi igrači, ako već kvalitetom odudaraju od ovoga društva u Ligi prvaka, mogli pokazati malo više drskosti, agresivnosti. A oni su izgledali kao da se nisu niti naljutili...

Loše reakcije obrane

Kad izgube u prvenstvu, onda kažu kako su mislima u europskim utakmicama. A kad ih nabiju u Ligi prvaka, onda se opravdavaju kako su počeli razmišljati o prvenstvu. Barem je tako rekao Dinamov privremeni trener.

– Nakon 2:0 okrenuo sam se Hajduku – kazao je Željko Sopić, uz dodatak kako će ipak najvjerojatnije on voditi nedjeljni derbi.

– Imali smo veliku želju oduprijeti se jednoj od najvećih europskih momčadi, imali smo i način kako to provesti, ali sve je palo u vodu nakon prvog pogotka – istaknuo je Sopić.

– Dinamo je prva dva pogotka primio kroz sredinu obrane. Gotovo pa nedopustivo pokraj tako iskusnih igrača kao što su Šifo i Sigali. Jeste li uoči ogleda s Hajdukom zabrinuti zbog takvih reakcija obrane? – pitali smo Sopića.

– Naravno da sam zabrinut. Iako smo igrali protiv top-napadača, uz ovakve taktičke pogreške, primili bismo pogotke i od djece u vrtiću.

Dva Juventusova pogotka u drugom poluvremenu bili su dalekometni hitci koje bismo teško mogli nazvati projektilima. Prvo Dybala s trideset metara, a onda slobodnjak Danija Alvesa, udarac koji je vratar Šemper nespretno sproveo u vlastitu mrežu. To je onaj rizik kada vrhunskoga mladoga golmana olako ''utopiš'' u najzahtjevnijem natjecanju, na sceni koju gleda cijeli svijet, umjesto, ako već nisu mogli zadržati Eduarda, da dovedu iskusnijega vratara. I sada mladi Adrian na kontu ima 13 primljenih pogodaka u posljednjih pet utakmica. Je li vrijeme za promjenu čuvara mreže?

Kako ne izgubiti vratare?

– Tu ne smijemo donijeti ishitrenu odluku jer naši vratari imaju 19 i 21 godinu i lako bismo ih mogli izgubiti obojicu – kazao je Sopić.

Koliko je maksimirski sraz sličio nekom ogledu prve momčadi protiv juniora svjedoči i posjed lopte Juvea od 84 posto u jednoj fazi prvoga poluvremena (na kraju 66 posto). U udarcima na vrata bilo je 15-4 za Juve, u okvir vrata 6-0. Najbolji trkač bio je Argentinac Dybala s prevaljenih 11,6 km...

Trener Juventusa Massimiliano Allegri ni jednom riječju nije spomenuo Dinamo na press-konferenciji. Netko mu je spomenuo kako je u jednoj fazi utakmice bio ljutit...

– U drugom poluvremenu tražio sam da budemo strpljiviji i precizniji. Ali, ohrabrujuće je što je ovo treća utakmica zaredom u kojoj nismo primili pogodak – naglasio je Allegri, nakon vjerojatno najlakše pobjede otkad je na klupi Juventusa.

Komentara 18

Avatar cluesblues
cluesblues
09:17 28.09.2016.

to je tak kad igrace fizicki priprema trenerica latino-americkih plesova, kad je na golu junior koji jos nije zrel za seniorski nogomet, kad se trenira jednom dnevno i kad se ne radi undividualno s igracima, kad je igracima jedino bitno na kraju promijenit dresove, kad vecina igraca samo sanja kak ce napravit transfere i zapalit iz kluba, kad svi u klubu samo zbrajaju eure a nikog nije briga za nas na tribinama - igra ekipe je odraz odnosa uprave prema vlastitom klubu i rezultatima - nije sramota izgubit od juvea, ali da ih se bar natjeralo da se malo oznoje…a kak stvari stoje, dobili budu i od hajduka 3-4 komada...

MM
maximilijanalexandar.max
09:59 28.09.2016.

Novi trener mora ih natjerati da ostavljaju srce i znoj na terenu i tko zato nije spreman neka ide van. Dinamo šampion!

GA
gafe
11:33 28.09.2016.

Zao mi je i nemoze mi nitko rec da Dinamo ima losiju (i nakon prodaje Pjace i Roga) ekipu od npr. Ludogoreca, Genta, Kopenhagena, Apoela. Evo gledao sam malo Kopenhagena protiv Portoa i Club Brügge, bore se trce jedan za drugog i rezultat je tu. Pa taj Olympique Lyon nije protiv Genta prosle sezone imao sanse. Neznam u cemu je problem u Europi ali izgleda da su se momci prije utakmice vec sa porazom pomirili a to jedan pravi sportas nebi nikada napravio. A ako onda jos trener kaze da mu je nakon prvog gola sve palo u vodu i da je nakon drugog gola vec razmisljao o Hajduku onda te vec sve govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije