Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener nije skroz nezadovoljan

Petev: Bili smo solidni u LP-u ove sezone, imamo nove Modriće, Kovačiće i Mandžukiće

Ivajlo Petev
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
07.12.2016.
u 23:53

"Mislim da smo bili solidni, kada analiziram primljene golove, svi su došli iz naših grešaka"

Dinamo je završio svoju europsku sezonu, izgubio od Juventusa 0:2 i tako svoj nastup u Ligi prvaka završio bez bodova i golova, piše Goal.com.

"Čestitam svojim mladim igračima na dobroj utakmici, igrali smo s dečkima od 18-19 godina i izgledali jako dobro. Pogotovo u prvom poluvremenu, ali mislim da ni u nastavku susreta nismo bili loši. Svi znamo tko je Juventus, a mi smo ponovili iste pogreške iz prijašnjih utakmica" rekao je Ivajlo Petev, pa nastavio:

"Prvi gol smo primili iz situacije u kojoj smo dobro stajali, imali četiri igrača ispred jednog njihovog, no on je prelako prošao kroz sredinu. Drugi smo pak primili iz prekida. Ne smiju se primati takvi golovi na ovakvoj razini. Ova je momčad pokazala karakter, mi u momčadi imamo nove Modriće, Kovačiće i Mandžukiće. Mogu biti sretan da u svojoj momčadi imam toliko kvalitetnih i mladih igrača."

Trener Dinama je nastavio hvaliti modre klince...

"Izgledali su dobro, ja im kao trener moram još dati samopouzdanja, a onda vjerujem da će oni jednoga dana igrati u najboljim europskim klubovima. Nedostajao nam je završni pas? E, to je iskustvo, premladi smo za takve stvari. To će doći jednog dana, sve je u glavi. Ne možemo kriviti zbog toga te mlade dečke, to dolazi s iskustvom."

Kako ste zadovoljni izgledom Dinama u Europi ove sezone?

"Mislim da smo bili solidni, kada analiziram primljene golove, svi su došli iz naših grešaka. U Ligi prvaka su prekvalitetne momčadi, one to lakoćom koriste. Prijezalni rok? Još ne razmišljamo o tome, imamo još dvije utakmice do kraja, moramo ih pobijediti. Nakon toga ćemo misliti o budućnosti" poručio je Petev...

Komentara 6

Avatar cera
cera
02:21 08.12.2016.

Solidno izgubili sve tekme!

CR
crocro
06:39 08.12.2016.

Dinamo koji se pokazao, ostavio je dojam jedne mlade, vrlo mlade ekipe koja treba uštimati instrumente kroz naredne godine a realno protiv Juventusa nije imao nikakve šanse. Točno Petev kaže, da će se iskristalizirati novi Modrići, Kovačići i Mandžukići. Dinamo danas ima takav potencijal kakav ima i niti jedan trener ništa ne može puno više napraviti. Ali tu je dan strateški problem. Dinamo možemo usporediti poput cvijeta koji se mora zalijevati vodom da bi opstao. Ako ga redovito zalijevamo vodom i dodajemo u vodu minerale potrebne za njegov razvoj, onda će on bujati. A to znači da je Dinamo cvijet, koji se nažalost zalijeva samo toliko da preživi a ne dodaju mu se minerali potrebni za njegov razvoj. Konkretno, Dinamo svoje minerale (igrače) šalje u druge cvijetnjake i zato nema potencijala za rast. Znači živi od prodaje igrača. I kada se novi Modrići iskristaliziraju, oni će biti prodani da bi Dinamo platio igrače i preživio. Dinamo jednostavno ne može zadržati vrhunske igrače, a nema novaca da bi platio toliko koliko će primati u jakim europskim klubovima. Zato su ove stare izlizane priče da se rađaju novi Modrići samo utjeha navijačima i tapšanje po ramenu. Kada bi Dinamo imao sredstva za platiti vrhunske igrače koji ne bi u takvim okolnostima napuštali Dinamo, onda bi Dinamo bio relevantan čimbenik Lige prvaka, koji ne bi bio redovito iz sezone u sezonu kanta za napucavanje, već bi mu skidali kapu i klanjali se. Tužno je da su bolji nakakav Bate Borisov, Šerif, Ludogorec, Černomorec itd. Dok se to ne dogodi nikada Dinamo nećete gledati kao klub poštovanja u Ligi prvaka. Od kada sam se rodio navijam za Dinamo i ovo ističem za njegovo dobro a ne da ga lažno tapšam po ramenu i kažem, super bili ste najbolji i boljega od vas nema, vi svakoga možete pobijediti. Ako bi bili sretni kada bi to rekao, evo reći su: Dinamo je najbolji i ništa ne treba mijenjati za svoj uspjeh, on će doći sam po sebi. Jeste li sretni?

TH
than
02:47 08.12.2016.

Pa dobro. Samo ti njegovi Modrici, Kovacici i Mandzukici novi su pokazali jedno veliko nista. Trener je neozbiljan. Usporedjivati ovu ekipu.... Cak nema niti zamjenu za Mandzu u skoku, a Modric i Kovacic su mu misaone imenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije