Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski inter

Perišić, Kovačić i Brozović s Interom pokušat će preoteti naslov prvaka Mandžinom Juveu

Ivan Perišić
Foto: Reuters/PIXSELL
29.07.2015.
u 12:30

Omišanin seli u slavni Inter za čak 18 milijuna eura.

Prvi put jedan veliki svjetski klub, trostruki europski prvak i ozbiljan pretendent na titulu u jednoj od najjačih svjetskih liga, imat će u svlačionici čak trojicu hrvatskih reprezentativaca.

Ivan Perišić (26) trebao bi se nakon subotnje utakmice njemačkoga Superkupa Bayern – Wolfsburg preseliti na San Siro i potpisati ugovor s Interom.

Prvi espresso u Milanu ispit će na Piazzi Duomo s prijateljima iz reprezentacije i novim suigračima Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem. S tim hrvatskim kontingentom trener Mancini, koji je toliko inzistirao na Perišiću, pokušat će s Interom prekinuti Juventusovu dominaciju i vratiti naslov u Milano. Kova, Broz i Ivan protiv Mandže, bit će to epski spektakli u sljedećoj sezoni. Talijansko prvenstvo počinje 23. kolovoza.

Talijani barataju svotom od čak 18 milijun eura koju bi Inter trebao isplatiti Wolfsburgu za Ivana Perišića. Time bi Omišanin ušao u birano društvo najvećih hrvatskih transfera u povijesti, ali i sebi priskrbiti primanja i do četiri milijuna eura godišnje.

Iza Džeke i Mandže

Iako se Wolfsburg nerado odriče jednoga od svojih najboljih igrača, svotu koju nude Talijani nepristojno je odbiti. To će biti treći najveći izlazni transfer u povijesti Wolfsburga nakon Cityjevih 37 milijuna eura za Džeku i Bayernovih 13 milijuna za Mandžu.

Ipak, kako smo jučer saznali iz krugova bliskih Perišiću, na ovaj transfer još se ne može staviti uskličnik.

- Wolfsburg je dosta tvrd, a Inter jako uporan. U sljedeća dva-tri dana posao još neće biti gotov, vjerojatnije da će se to dogoditi sljedećeg tjedna - kazao je naš izvor.

Ivan Perišić u proteklih je nešto više od godinu dana, uz Modrića, Mandžukića i Rakitića, postao hrvatski 'top model', najmoćniji, najdojmljiviji i najtraženiji Kovačev reprezentativac. U Brazilu je bio naš najbolji igrač, s briljantnim nastupima za Hrvatsku nastavio je i u kvalifikacijama za EP, a istodobno je eksplodirao i u Wolfsburgu. Sezonu iz snova okončao je osvajanjem Kupa protiv svoga nekadašnjega kluba Borussije Dortmund.

Za Šimu 14 milijuna eura

Premda je Wolfsburg osigurao izravan nastup u Ligi prvaka, dok Inter i ne igra u europskim kupovima (bio je tek osmoplasirani u Seriji A, nap.a.), glamour Milana, igranje pred 70-80 tisuća gledatelja na San Siru i dakako, lukrativan ugovor imali su za Perišića magnetsku privlačnost.

Istodobno, dok se Wolfsburg i Inter natežu oko cijene za Omišanina, dva talijanska kluba ušla su u ozbiljan fajt za Šimu Vrsaljka. Napoli je uporan, a Sassuolo je visoko podignuo ljestvicu - na čak 14 milijuna eura za braniča iz Zadra!

Hrvati su u modi, samo njih trojica (Mandžukić, Perišić i Vrsaljko) mogla bi postići astronomsku cijenu od pedesetak milijuna eura! Ludi mercato na Čizmi...

>> Sve je dogovoreno, Ivan Perišić ide u Inter za 18 milijuna eura!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije