Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORVEŽANI O HRVATSKOJ

'Igrači poput Modrića ili Rakitića s razlogom igraju u najvećim svjetskim klubovima'

Per Mathias Hogmo
Igor Kralj/PIXSELL
27.03.2015.
u 18:40

'Teško se pripremiti za takve igrače, ali mi se moramo bazirati na našu igru. I na naše mogućnosti.'

Norvežani su u četvrtak 26. ožujka stigli u Zagreb, a svoja razmišljanja o dvoboju s Hrvatskom uoči utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj su podijelili izbornik Per-Mathias Hogmo i veznjak Celtica Stefan Johansen, piše Goal.com.

- Odradili smo vrlo dobar tjedan u Marbelli gdje smo imali dobre uvjete i sjajno se pripremili. Očekuje nas teška utakmica, igramo s reprezentacijom koja je vrlo kvalitetna na svom terenu. No mi moramo izaći hrabro, zaigrati svoju igru i onda se možemo nadati dobrom rezultatu - kazao je Stefan Johansen te nastavio:

- Hrvatska ima vrhunske igrače, igrači poput Modrića ili Rakitića s razlogom igraju u najvećim svjetskim klubovima. Teško se pripremiti za takve igrače, ali mi se moramo bazirati na našu igru. I na naše mogućnosti.

Per-Mathiasa Hogma također veseli sjajno ozračje u norveškim redovima...

- Baš sam svojim igračima kazao da su me oduševili načinom rada u Španjolskoj. Intenzivno smo trenirali, kvalitetno odradili svaki zadatak. Ali se i sjajno pripremili za Hrvatsku - poručio je Per-Mathias Hogmo pa nastavio:

- Iskreno, motivira me rad s ovom momčadi. Mladi su, ambiciozni i zaista žele napredovati. Najveća snaga ove reprezentacije je momčadski duh, mislim da smo sjajan kolektiv. Ali, imamo dovoljno kvalitete i brzine za velike stvari.

Kako ćete se postaviti u Maksimiru?

- Mi želimo ovdje diktirati ritam i tempo igre. Znamo da to neće biti nimalo lako, ali to je naš cilj. Nismo u Zagreb došli izgubiti.

Što znate o Hrvatskoj?

- Hrvatsku sam dva puta uživo gledao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali sam pogledao i sve njihove utakmice u ovim kvalifikacijama. To je reprezentacija koja je dugo na okupu, znaju se vrlo dobro, a zaista imate sjajne igrače. Uostalom, većina ih igra na visokoj razini u svojim klubovima. Rekao bih i da je ova vaša generacija igra u skladu s tradicijom hrvatskog nogometa - završio je Hogmo.

>> Niko Kovač razveselio navijače: Luka Modrić igra od prve minute!

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:42 27.03.2015.

hrvatska - norveska 3-0👍

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:42 27.03.2015.

hrvatska - norveska 3-0👍

Avatar Titanov sin
Titanov sin
07:12 28.03.2015.

Važna je pobjeda , može 1-0 u 96 min autogolom . Pobjedom smo gotovo osigurali nastup na EP-u i bit će lakše uigravati momčad u daljnem toku kvalifikacija . Sretno Niko i ekipa ..............najbolji smo !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije