Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezahvalni Francuz

Payet žestoko kritizirao i vrijeđao Bilića, evo što mu je Slaven odgovorio

Bilić i Payet
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.03.2017.
u 22:23

I dalje mi nije jasno zašto je Leicester otpustio Claudija Ranierija, pita se Bilić.

Veznjak Marseillea, Dimitri Payet, nedavno je žestoko kritizirao svog bivšeg trenera Slavena Bilića u francuskim medijima. Reprezentativac Francuske izjavio je kako je jedan od glavnih razloga njegova razlaza s West Hamom bila taktika na kojoj je inzistirao hrvatski stručnjak. 

– Igrao sam utakmice, a istodobno uopće nisam uživao u nogometu. Smetao mi je obrambeni pristup kojem je težila igra West Hama. Morao sam brzo reagirati jer sam uvidio da nećemo napredovati. Izgubio bih tako dragocjenih šest mjeseci pa sam odmah stupio u kontakt s ljudima iz Marseillea – ispričao je Payet i dodao kako se u njemu sve prelomilo nakon sretne pobjede nad Hullom (1:0) u prosincu.

– Igrač utakmice bila je naša vratnica. Pobijedili smo, no suparnici su četiri puta pogodili vratnicu. Suigrači su slavili u svlačionici, a ja sam shvatio kako tu nema napretka i da trebam novi izazov – naglasio je Payet.

Bilića su sigurno pogodile riječi njegove donedavne uzdanice jer imao je maksimalno povjerenje u njega i igru čekičara podredio je Francuzu. Ujedno, želio ga je dovesti u svoju momčad još dok je vodio Bešiktaš. Ipak, Bilić je engleskim novinarima ponudio odgovor na Payetove kritike.

- Ne želim ulaziti u raspravu s igračima, ali ako pričate o taktici, potrebno je samo pogledati kako smo igrali te statistiku prošle sezone i ove godine. Čak i u nedavnoj utakmici s Bournemouthom (2:3), nedostatak napadačke igre nije bio razlog poraza - rekao je Bilić i dodao:

- Kada imamo loptu, stvaramo prilike. Tako je bilo prošle, a tako je i ove godine. Možda čak igramo i preofenzivno.

A hrvatski stručnjak osvrnuo se i na Leicesterov uspjeh u Ligi prvaka.

- U tri posljednje utakmice - protiv Liverpoola, Hulla i Seville su izgledali živahno, a naravno da su im tri pobjede i plasman u četvrtfinale Lige prvaka dali još dodatni vjetar u leđa. No, i dalje mi nije jasno zašto su otpustili Claudija Ranierija. Ako pričamo o igri i rezultatima - dobili su ono što su htjeli. Ipak, što se mene tiče, to je bila loša odluka jer se radi o Ranieriju - čovjeku koji im je donio puno toga - zaključio je Bilić.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 6

FR
fredyooo
23:03 16.03.2017.

halare: ako i ovaj članak naplaćuješ onda a si varalica jer si to već jednom napisao i vjerovatno naplatio

JA
jatevolimdinamo
23:50 16.03.2017.

Bilić je legenda prema Payetu.

OM
omar
10:21 17.03.2017.

Kad primiš 3 komada od Bournemoutha onda definitivno imaš obrambenih problema. Bilić je malo tvrdoglav i nije baš sklon promjenama. Ako ti igrač igra 3 utakmice ispod razine onda mu nedaješ priliku i u četvrtoj tekmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije