Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

Papa Franjo će bodriti San Lorenzo protiv Reala

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.12.2014.
u 13:17

San Lorenzo klub je koji je 1979. pod vojnim režimom izgubio svoj stadion te od tada traje borba za povratak u Boedo

U prebogatoj kolekciji trofeja koju je Real Madrid osvojio u povijesti nedostaje mu samo jedan – naslov svjetskog klupskog prvaka. Priliku za to imat će večeras kada u marokanskom Marrakeshu igra finale protiv argentinskog San Lorenza (20.30 sati, Eurosport 2).

Dvoboj će s tribina pratiti i naš Luka Modrić, koji je odlučio podržati suigrače unatoč tome što se još oporavlja od ozljede.

Za San Lorenzo iz Vatikana će pak navijati njihov najpoznatiji navijač, papa Franjo.

Inače, San Lorenzo jedan je od pet velikih klubova Argentine (uz River, Bocu, Independiente i Racing), a osnovan je 1908 godine. Na prometnim ulicama Buenos Airesa u naselju Boedo grupa dječaka zamalo je stradala igrajući nogomet, što je nagnalo katoličkog svećenika Lorenza Massu, koji je svjedočio tom događaju, da ponudi djeci crkveno dvorište kao mjesto gdje mogu šutirati loptu. Ti momci poslije su osnovali nogometni klub te ga nazvali San Lorenzo...

Nakon 15 naslova prvaka Argentine i ovogodišnjeg prvog Copa Libertadoresa, kojim su izborili odlazak u Maroko, klub iz Boeda igrat će utakmicu protiv Real Madrida u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Kolike su im šanse u subotnjem finalu?

– Vjerojatno ne velike, kao uostalom nijednom klubu koji danas igra s Ancelottijevim Realom.

Ono što San Lorenzo najviše čini posebnim jesu njihovi navijači, Los Cuervos, koji su doputovali i u Marrakesh u velikom broju i nema sumnje da će na stadionu biti karneval.

San Lorenzo je klub fascinantne povijesti, klub koji je 1979. pod vojnim režimom izgubio svoj stadion te otad traje borba za povratak u Boedo, inicijativa koja će do samog povratka u taj ponosni dio grada značiti više od bilo kojeg osvojenog naslova. Svaki transparent,
 svaka navijačka pjesma, parola, svugdje je prisutan Boedo. U svakom koraku navijača, čija se ljubav prema klubu prenosi unutar obitelji generacijama, osjeća se jedan poseban strastveni duh i ljubav prema klubu, nešto što se teško može opisati riječima, mora se barem na jedan dan biti dio te njihove priče. Taj se duh često prenosi i na njihov nogomet, jednako strastveno igraju kao što i navijaju.

>>Modrić u Maroko doputovao privatnim Perezovim zrakoplovom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije