Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijest kluba

Pantić: Ma kakvi Hrvati, kakvi ustaše...Tuđman nije osnovao Partizan!

Pantić
Foto: Screenshot
1/2
22.01.2015.
u 09:24

– Koliko je Franjo Tuđman prenaglašen u povijesti Partizana govori i činjenica da su prilikom tih 25 godina Partizana dodijeljene zlatne i srebrne plakete, a njega nema na tom popisu.

U javnosti se često spominjala priča kako je prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman jedan od osnivača nogometnog kluba Partizan, ali s tim se ne slaže sportski novinar iz Srbije Željko Pantić. On je gostujući na televiziji govorio o povijesti kluba za koji navija i priložio knjigu koja je prema njegovu mišljenju dokaz da Tuđman nije imao veze s Partizanom.

– Imali ste priliku čuti tko je osnovao Partizan pa se čulo da su to Hrvati, Tuđman, ustaše..., rekao je u uvodu Pantić, a zatim otvorio knjigu i nastavio:

– Evo, oni su osnovali Partizan, sve Hrvat do Hrvata. Pa su tu tako Svetozar Vukmanović – Tempo, Mijalko Todorović, Peko Dapčević i četvrti Hrvat Ratko Vujović – Čoče. Govorim o knjizi koja je izdana 1970. godine kada nacionalno pitanje uopće nije pokrenuto, "Hrvatsko proljeće" je bilo godinu dana poslije. A koliko je Franjo Tuđman prenaglašen u povijesti Partizana govori i činjenica da su prilikom tih 25 godina Partizana dodijeljene zlatne i srebrne plakete, a njega nema na tom popisu. On je tada bio član partije i nije bilo nikakve prepreke da dobije barem zahvalnicu. Ovo sve samo pokazuje koliko smo mi skloni od jednog sportskog rivalstva napraviti međunacionalnu mržnju među ljudima iz istoga naroda, zaključio je Pantić.

Komentara 66

LU
lukateli1
10:39 22.01.2015.

Ma, boli nas neka stvar za Partizan! Zasto nam pisete o tim glupostima?

BK
B Kosa
09:51 22.01.2015.

naravno da Tudman nije osnovo Partizan. njega su osnivali partizani i JNA

MO
mojazemlja
11:07 22.01.2015.

Hrvatsku i Tuđmana nikad neće voljeti Jugosloveni i dezerteri.Nek plaču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije