Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Villafrancheu

Pajde slavio na prvenstvu hrvatskih klubova, domaćinu ni Pršo nije pomogao

Prvenstvo hrvatskih klubova
Foto: Katarina Pejić
1/7
27.10.2014.
u 14:36

Svi klubovi su s mukom skupili novac za troškove putovanja, koji su daleko iznad njihovih mogućnosti. Podrška HNS-a koji je platio smještaj velika je pomoć hrvatskim iseljeničkim klubovima.

Momčad NK Pajde Möhlin iz Švicarske pobjednik je 5. Europskog prvenstva hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine, druga je Croatia Stuttgart, ispred Croatije Berlin, Croatije Malmö. Croatije Villefranche te Posavine Frankfurt. Prvi strijelac turnira je Krešimir Prgomet iz NK Pajde Möhlin, a najbolji igrač je Dino Dizdarević također iz NK Pajde Möhlin. Za najboljeg vratara izabran je Igor Karačić iz Croatije Stuttgart, dok je pehar za fair-play pripao Croatiji iz Malmöa.

– Nogomet nas sve spaja i ne bi nas smio razdvajati i sukobljavati – kazao je domaćin i predsjednik Croatije Villefranche Ante Djanan.

Za vrijeme natjecanja nije bilo nikakvih izgreda, a nekoliko crvenih kartona nisu narušili korektnost turnira.

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva dao je sve od sebe kako bi ugostio pet hrvatskih momčadi. Pohvale su tim veća kada se uzme u obzir da u malenom gradiću Villafranche kod Nice, koji broji osam tisuća stanovnika, živi tek nekoliko stotina Hrvata.

Međutim, kako su rekli domaćini, malo ih je ali su dobro raspoređeni. To se i vidjelo kada su u dva dana natjecanja organizirali smještaje, hranu, prijevoz te veliku zajedničku večeru sa zabavom koja je održana u okruženju dvorca Citadelle Villafranche.

Domaćin Djanan napomenu je kako sve to ne bi bilo moguće odraditi bez Hrvatskog nogometnog saveza, pokrovitelja EP-a koji je platio smještaj igrača i osigurao pokale. Pomogle su i gradske vlasti Villefranchea na čelu sa gradonačelnikom Christophom Trojani, koji su omogućile najbolja dva terena za održavanje ovog natjecanja. Hrvatsko natjecanje, koje je od izrazite važnosti za klubove Hrvata u iseljeništvu, pripomogli su također i Francuski nogometni savez te Ministarstvo sporta Francuske.

Važno je i napomenuti da je trener Croatije Villefranche poznati hrvatski reprezentativac Dado Pršo koji aktivno sudjeluje u klubu otkako je završio svoju profesionalnu karijeru.

– Hrvata na Azurnoj obali ima dvije tisuće, a Croatia Villafranche je jedini klub u Francuskoj registriran sa hrvatskim predznakom. Tako da s ponosom možemo reći da smo jedini hrvatski nogometni klub u Francuskoj. Ovdje na Azurnoj obali Francuzi jako vole Hrvate, a jednim dijelom to možemo zahvaliti i našim odličnim sportašima koji su igrali u Francuskoj i kroz koje nas prepoznaju i kao odličnu sportsku naciju – kazao je Ante Djanan.

Svi klubovi su s mukom skupili novac za troškove putovanja, koji su daleko iznad njihovih mogućnosti. Podrška HNS-a koji je platio smještaj velika je pomoć hrvatskim iseljeničkim klubovima. Sljedeće Europsko prvenstvo igra se u Hrvatskoj.

Pajde iz Mölina u finalu su pobijedili Croatiju Stuttgart sa 1:0. U utakmici za treće mjesto Croatia Berlin je pobijedila Croatiju iz Malmöa sa 3:1. U susretu za peto mjesto, nogometaši Posavine Frankfurt izgubili su od domaćina Croatije Villefranche sa 3:1.

>> Sjajan vikend naših nogometaša: Mandžo i Perišić zabili, Luka briljirao...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije