Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik HNS-a

'Trava je spaljena, jedino da se zapali i drugi dio pa da sve zajedno bude veliki kvadrat'

svastika
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
15.06.2015.
u 07:45

Pacak je naglasio da ultradesničarski ispadi nisu specifični samo za Hrvatsku

Pojavu kukastog križa na poljudskom stadionu u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija komentirao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

– Ispričali smo se svima i pokušali objasniti što se dogodilo te osudili veličanje nacizma. To, na žalost, nitko nije prije primijetio, nije bilo moguće nešto napraviti tijekom poluvremena. Da smo saznali i dan prije, bilo bi prilično teško sanirati štetu jer je spaljen dio travnjaka i nije se moglo obnoviti travu, jedino zapaliti i ovaj drugi dio okolo pa da to sve zajedno bude veliki kvadrat – kazao je Pacak.

Pacak je naglasio kako ultradesničarski ispadi nisu specifični samo za Hrvatsku.

– Fašizam u dijelu navijačkih skupina, točnije huligana, postoji već dugi niz godina i nije korektno tražiti razlog u bilo kakvim sukobima sjevera i juga, rekao je Pacak i dodao kako je očito da živimo u društvu koje još nije pomireno sa svojom prošlošću.

Kazao je i kako kamere na Poljudu postoje te da je sustav videonadzora zadovoljavajući, a istrazi će prepustiti da otkrije što se sve moglo i trebalo snimiti.

U emisiji su gostovali i sportski novinari Ognjen Naglić i Davor Lulić.

Ognjen Naglić ovaj je slučaj nazvao ''novom radikalizacijom u hrvatskom nogometu i naglasio da je riječ je "o organiziranoj, podloj i perfidnoj namjeri". Davor Lulić kazao je kako ti nezadovoljnici žele postati primijećeni i žele napakostiti pa se zato koriste fašističkim simbolima kao ''zabranjenim voćem''. Zalaže se za drastične kazne u ovakvim slučajevima. Podsjetio je kako nitko od 16 privedenih u Milanu nije odgovarao pred zakonom.

>> Svastika će se pamtiti kao crni trenutak hrvatskog sporta, ovo su 3 moguća scenarija

>> Tko će preuzeti odgovornost za herbicid u Splitu

Komentara 72

AI
airforceone10
08:43 15.06.2015.

najstrašnija u svmu je uloga medija, koji nameću kolektivnu krivnju cijelom narodu, koje god novine ili radio otvoriš novinar/ka vrišti o teškoj sramoti? koja je namjerno napravljena od potomaka udabaša koji mrze Hrvatsku i koji sada to preko media preuveličavaju 100x. niti jedan medij ne traži odgovornost ministra i službi koje su učinile propust, svi mediji (koji su u stranom vlasništvu) nameću kolektivnu krivnju narodu.

SO
sojko2
08:25 15.06.2015.

za ovaj propust: ostavka ministra unutarnjih poslova, ostavka šefa tajne službe, ostavka šefa osiguranja na stadionu, ostavka cijelog vodstava hns-a!

TI
titojerus
08:36 15.06.2015.

ne da se ste ga evetualno mogli pretovriti u kvadrat nego ste ga nužno morali pretvoriti u bilo što drugo. i ovo je glasnogovornik hns-a? da imat mrvicu morala svi skupa bi podnijeli ostavke od hns-a do mup-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije