Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubimci torcide

Ovo su purgeri koje je Split prigrlio! Fran Tudor na tom je putu...

Niko Kranjčar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
27.04.2015.
u 20:40

'Ponosni smo kaj si purger' – jedan je od upečatljivijih transparenata s kojim je Kranjčar dočekan u Splitu.

Dijete iz zagrebačkih Dugava počelo je s nogometom u Mladosti iz Buzina. Fran Tudor zatim je preko Dinama, Zagreba i Panathinaikosa ove zime stigao na Poljud.

Do dolaska Gorana Vučevića na mjesto trenera igrao je za B momčad, a onda mu je Vučević pružio priliku za debi protiv Rijeke. A Tudor mu se odužio na najbolji način, pogotkom. Zabio je i Slaven Belupu.

Pravo otkriće proljetnog dijela sezone, navijači su ga već zavoljeli. Fran Tudor je krenuo stopama velikog Bajde Vukasa.

Bernard Vukas jedan od najvećih igrača u povijesti Hajduka. U Split je stigao iz Zagreba 1947. i zadržao se 10 godina. Za to je vrijeme osvojio s Hajdukom tri titule jugoslavenske lige, od kojih se posebno pamti naslov bez poraza 1950.! Kolika je Bajdo legenda u Splitu, najbolje svjedoči i činjenica da se njegov spomenik nalazi na Poljudu nekoliko metara udaljen od ulaza u klub. Na njemu piše njegova legendarna izjava: „Da se ponovno rodim, opet bih bio igrač Hajduka!"

Vjerojatno se nijedan od prijelaza iz Dinama u Hajduk ne može mjeriti s dolaskom Nike Kranjčara u Split. Igor Štimac odigrao je ključnu ulogu i na zimu 2005. u Split doveo Kranjčara. Nikin dolazak u Split donio je pravu euforiju, njegovo dovođenje smatralo se pobjedom juga nad sjeverom. Dočekale su ga tisuće navijača, a iako je na Poljudu proveo sezonu i pol, navijači bijelih još ga se uvijek rado sjećaju. „Ponosni smo kaj si purger“ jedan je od upečatljivijih transparenata s kojim je Kranjčar dočekan u Splitu.

Koji su još Zagrepčani došli u Hajduk pročitajte na portalu Goal.com.

>>Tata Tudor: Pranjić je Frana u Ateni hranio i oblačio

Komentara 1

Avatar di1973
di1973
23:37 27.04.2015.

koje li igračine evo ga u borbi za ostanak i još k tome na klupi qpr.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije