Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD BOBANA DO BROZOVIĆA

Ovo su hrvatski nogometaši koji su oduševljavali i razočaravali u Italiji

Zvonimir Boban
Foto: Press Association/Pixsell
25.01.2015.
u 10:35

Legendarni kapetan Hrvatske u Italiji je napravio iznimno uspješnu karijeru. Kratko je boravio u Bariju, a potom gotovo deset sezona bio član velikog Milana.

Marcelo Brozović 12. je hrvatski igrač trenutno u Serie A, ali i 36. hrvatski reprezentativac koji će nogometnu karijeru graditi na Apeninima. No, nisu svi naši reprezentativci u Italiji ostavili dobar.

Hrvati su najneuspješniji bili poslije Svjetskog prvenstva 1998. godine kada mnogi na Apeninima nisu uspjeli. Ali prije toga pamte se Alen Bokšić i Zvonimir Boban.

Legendarni kapetan Hrvatske u Italiji je napravio iznimno uspješnu karijeru. Kratko je boravio u Bariju, a potom gotovo deset sezona bio član velikog Milana. S kojim je osvojio četiri naslova prvaka Italije, tri talijanska Superkupa, jednu Ligu prvaka i jedan europski Superkup.

Bokšić je pak svojevremeno bio strah i trepet Serie A. Kako u dresu Lazija, tako i u dresu Juventusa. Sa starom damom osvojio je Serie A, europski i interkontinentalni Superkup, dok je kao član Lazija uz prvenstvo dohvatio i dva talijanska kupa, Kup pobjednika kupova i europski superkup.

Pogledajte na Goal.com koji su još naši nogometaši gradili uspješnije ili neuspješnije karijeru u Serie A.

>> Brozović stigao u Milano na potpis ugovora: Sretan sam i tužan

Komentara 3

Avatar Glina74
Glina74
12:09 25.01.2015.

A ni riječi o Bajdi VUKASU koji je bio 60 -tih godina u Bolonji i on je najbolji Hrvat koji je igrao u Italiji a večernjakovi novinari ne znaju ni malo i ne znaju se informirati ne bi pisali takovesali takove gluposti a nije ni čudo gdje i kako su učili novinarski zanat ako su ga uopće učili ili su već rođeni sa malom maturom sada bi bilo i previše objašnjavati što je mala matura

BU
bugatti
14:17 25.01.2015.

Boban je samo jednom razocarao - na SP -protiv Francuske !

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:58 26.01.2015.

Nije istina. Boban je u Milanu igrao dvojku, odnosno bio "sljaker" zaduzen za izvodenje auteva I prekrsaje. Zato je I skupio zaista zavidan broj crvenih kartona. I od tuda I nevjerica talijanskih igraca, struke I navijaca kad su na sp-u vidjeli da cistac igra desetku. Svoju kvalitetu je tamo pokazao postavsi izravni krivac za poraz protiv Francuske u polufinalu. No tadasnji ibornik Tudjman je izistirao da Boban jednostavno mora igrati. Nakon SP-a se vratio u Milan, I obavljao radnicke zadatke za zvijezde Savicevica i Sevcenka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije