Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriminalne radnje

Ovo je 'zviždač' koji je razotkrio korupciju u Fifi!

Chuck Blazer
Foto: Youtube Screenshot
1/2
27.05.2015.
u 13:15

Blazer je radio s uhićenima, vidio je sve, a onda mu je zaprijetio zatvor, te je sada, dok se bori s teškom bolešću, prisiljen raskrinkati Blatterovo društvo.

Amerikanac Charles Chuck Blazer, visoki dužnosnik Fife i generalni tajnik federacije CONCACAF, glavni je lik drame koja je počela u srijedu ujutro spektakularnim uhićenjima visokih Fifinih dužnosnika zbog korupcije, piše Goal.

Naime, Blazer je visoki dužnosnik Fife koji je jedan od najkorumpiranijih likova u sportu koje možete uopće zamisliti, no od 2011. godine, kada je zbog mita bio prisiljen prijaviti bliskog suradnika iz Fife, nalazio se pod nadzorom FBI-ja, da bi ubrzo nakon toga postao i njihov doušnik. Prijetile su mu zatvorske kazne zbog utaje poreza te je počeo surađivati s američkom poreznom službom (IRS) te federalnim istražiteljima, a sada je postao i ključnim svjedokom u velikoj istrazi korupcije Fifinih čelnika.

Blazer, kojem je danas 69 godina, u međuvremenu je obolio i od raka debelog crijeva, te je bolest već ozbiljno uznapredovala. U takvoj situaciji, Blazer je, dakako, pod pritiskom istražitelja, morao postati ''zviždač'' te do kraja raskrinkati korupciju u Fifi.

Kada su ga istražitelji ''prevrnuli'' da radi za njih (2011. godine), posjedovao je brojne nekretnine (u New Yorku, Miamiju, na Bahamima...), a sve je to stekao koruptivnim radnjama kao visoki nogometni dužnosnik. Koristili su se privatni avioni, družio se sa slavnim osobama, svako toliko ''bježao'' je na zabave organizirane na egzotičnim otocima, a milijuni su se samo ''taložili'' na off-shore računima.

Charles Blazer je danas ključna figura u razotkrivanju nogometnog kriminalnog carstva koje se proteže diljem cijele planete, a priču o njemu pročitajte na portalu Goal.com.

>>Drama u Fifi: Blatter nije pod istragom, ali ne pleše od sreće u uredu

>>U munjevitoj akciji uhićeni čelnici Fife! Inspektori u šoku: Institucionalizirali su korupciju

Komentara 9

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
13:35 27.05.2015.

Korupcija postoji u svim slojevima drustva, svih drzava svijeta. Ako cujete, da su nekog ulovili, onda znajte da je nekome smetao, tko je jos koruptniji od njega - i mocniji dakako.

MA
malaplava
13:50 27.05.2015.

samo da ne padne nekome pod auto..

BK
B Kosa
21:38 27.05.2015.

Ta organizacja je se toliko osilila da su prava diktatura kao neki komunisticki rezim. Simunica su kaznili na dojavu hrvatski neprijatelja i komunista. tako i hrvatsku reprezentaciju. Svaka cast amerikancima kada su ovo pokrenili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije