Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fifina nagrada

Otkrivene nominacije za Zlatnu loptu, na popisu su Modrić i Rakitić

Rakitić, Modrić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 10:10

Najviše igrača, čak sedam ima Barcelona, a Europa ukupno 28 naspram 22 iz Južne Amerike.

La Gazzetta dello Sport i Mundo Deportivo otkrili su neslužbeni popis za Zlatnu loptu, a identičan je i na oba je 59 nogometaša pa je gotovo sigurno autentičan. Dva hrvatska igrača su nominirana - Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Raketa je imao sjajnu sezonu s Barcelonom, osvojio je Ligu prvaka, La Ligu i Kup kralja, a on je bio važan kotačić. Luka Modrić imao je puno problema s ozljedama, ali je odigrao dovoljno utakmica i osvojio Europski superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo, piše Goal.

Podsjećamo, Fifina komisija bira 50-ak igrača, a potom stručnija komisija s Peleom, Beckenbauerom i sličnim legendama bira skraćeni popis s 23 imena. Zatim izbornici i kapetani reprezentacija te novinari diljem svijeta biraju pobjednika. Posljednje dvije osvojio je Cristiano Ronaldo, a ova će se dodijeliti 11. siječnja.

Najviše igrača, čak sedam ima Barcelona, a Europa ukupno 28 naspram 22 iz Južne Amerike.

Iznenađenje na popisu je svakako izostanak Buffona koji je 2006. godine bio drugi. Jedini golman koji je osvojio nagradu bio je Lav Jašin 1963.

Gianluigi je osvojio skoro sve što je mogao s Juventusom, jedino je izgubio finale Lige prvaka. Na popisu su zasluženo Courtois i Neuer, mogli bi reći i De Gea te Bravo, ali teško i Ospina...

Cijeli popis nominiranih za Zlatnu loptu pročitajte na portalu Goal.com.

Fifin 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od 2011. kada su se spojile nagrade Fifinog nogometaša godine i France Footballove Zlatne lopte. 

>>Lionel Messi još jednom pobijedio Cristiana Ronalda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije