Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debakl zagreba

Osijek protutnjao kroz Kranjčevićevu, hat-trick Vojnovića

Zagreb - Osijek
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
01.03.2015.
u 17:39

Otkad je na klupu stigao Ivo Šušak, Osijek je počeo sjajno igrati. Prvo su remizirali s Dinamom, a sada i pregazili Zagreb.

Nogometaši Osijeka u 23. su kolu, puno lakše od očekivanog svladali Zagreb u Kranjčevićevoj ulici (4:0). Veći dio utakmice Osijek je bio zrelija momčad i pobjedu su posve zaslužili.

Gosti su u prvom dijelu najviše prijetili po desnoj strani preko iznimno pokretljivog Nikole Matasa. Osijekov desni branič bio je stalna opasnost za Zagreb. Stalno se ubacivao po boku iz drugog plana kreirajući sve opasne situacije pred golom domaćina. Bez sumnje igrač iznimno zanimljivog potencijala.

No, pogodak je pao nakon prodora s lijeve strane. Borna Barišić probio je bok i ubacio loptu na pet metara gdje ju je propustio Aljoša Vojnović za Antonija Peroševića. Osijekova desetka lakoćom je zabila za 1:0. A samo nekoliko minuta ranije činilo se kako se Zagreb diže jer je Stepčić pogodio gredu. No, Osijek je nastavio s mudrijom igrom od Zagrebove i vodstvo je bilo logična posljedica.

Zagrebove planove sigurno je djelomično poremetila i rana ozljeda Dina Bevaba. Nakon neopreznog starta jednog Osijekovog igrača Bevab je iznesen na nosilima. Pjesnici su u prvom dijelu također imali još jednu prigodu, no situaciju pred svojim golom spasio je opet Nikola Matas.

Gosti su opet bolje otvorili nastavak. Nisu nikako dali Zagrebu da se razigra, a vodstvo je u 59. minuti povećao Aljoša Vojnović kada se najbolje snašao u domaćem šesnaestercu.  Samo devet minuta kasnije isti je igrač odmjerenim udarcem s desetak metara zabio za 3:0 gostiju. Vojnović je svoj sjajan dan okrunio i hat-trickom u 82. minuti nakon još jednog sjajnog ubačaja Barišića.

Zagreb je peti sa 30 bodova, a Osijek osmi sa 22 boda.

ZAGREB - OSIJEK 0:4

Strijelci: 0:1 Perošević (37. Barišić), 0:2 Vojnović (59.), 0:3 Vojnović (68.), 0:4 Vojnović (82. Barišić)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500. Sudac: Goran Gabrilo (Split) 6.

ZAGREB - Herceg 5 - Bevab (od 15. Šimunović 5), Kolinger 5, Musa 5, Štiglec 5.5 - Mudražija 5, Matić 5.5 (od 46. Krovinović), Stepčić 5 - Konopek  5 (od 61. B.Boban 5), Medić 5, G. Boban 5. Trener: Željko Kopić.

OSIJEK - Mikulić 6 - Matas 7, Bralić 6, Laštro 6 (od 85. Platero), Barišić 7.5 - Vukobratović 6.5 - Šorša 6.5, Jamak 6, Vojnović 8, Škorić 6.5 (od 82. Čuljak) - Perošević 7 (od 78. Mešanović). Trener: Ivo Šušak.

>>Riječani pucali 34 puta i uzeli samo - bod!

>>Dinamo na 'čileanski pogon' produbio krizu Splita, Cekici slomio ključnu kost

Komentara 2

XX
xxx008
22:37 01.03.2015.

BRAVO OSIJEK!!

MA
Mars......
20:29 01.03.2015.

Ma tko to tvrdi da HNL nije zanimljiva i da je nogomet sye***.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije