Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europa bježi zagrebu

Osijek preživio 'Dan D', ali treneru Šušku pozlilo je nakon utakmice

Osijek - Zagreb
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/7
02.05.2015.
u 21:45

Pjesnici su ključ prvoligaškog opstanka bijelo-plavih. Jer i četvrtu utakmicu ove sezone Osijek je pobijedio Zagreb.

Osijek je u Gradskom vrtu pobjedio Zagreb 1:0 (1:0) i prvoligašku nadu održao na životu, a momčad iz Kranjčevićeve vjerojatno izbacio iz utrke za Europu.

Bijelo-plavi su preživjeli “Dan D”, kako su u redovima danas jedinog slavonskog prvoligaša označili gostovanje Medićeve momčadi. Da svaku utakmicu igra protiv Zagreba Osijek bi bio prvak, a ovako...

Pjesnici su ključ prvoligaškog opstanka bijelo-plavih. Jer i četvrtu utakmicu ove sezone Osijek je pobijedio Zagreb, od 30 osvojenih bodova, bijelo-plavi su ih čak 12, skoro pa polovinu, skupili protiv Zagreba koji je u 360 minuta ove sezone bijelo-plavima zabio tek jedan, a primio čak osam pogodaka. Osijek tako savršen skor ove sezone nema protiv nikog drugog, dok su Zagrebu Osijek i Rijeka ostali “crne mačke”, jedini suparnici koji im nisu prepustili niti jedan bod.

S obzirom na ulog, jer jedni su igrali za život, a drugi za Europu, utakmica je očekivano bila otvorena, dinamična, zanimljiva, no od 17. minute i Škorićevog pogotka, rezultat se nije mijenjao iako su se napadači s obje strane mogli proslaviti. Možda su one prilike gostiju bile čak i zrelije, ali bodovi se pišu Osijeku.

Zagreb je peti sa 39, a Osijek osmi sa 30 bodova.

Trener Osijeka Ivo Šušak teško preživljava hod po žici svoje momčadi. Po završetku utakmice mu je pozlilo, pao mu je šećer, pa je među novinare došao njegov pomoćnik Tihomir Rudež.

- Osjetio je probleme zdravstvene prirode i ostao je u svlačionici – kazao je klupski glasnogovornik Mario Mihić.

- Bacali smo se na glavu jer smo znali što nam ovi bodovi znače, a znače nam puno u borbi za opstanak. Postigli smo rani pogodak što smo i planirali, u poluvremenu se dogovorili da ne povlačimo, ali Zagrebove dvije izmjene su nas poremetile – kazao je Rudež.

A te dvije izmjene, dva džokera sa klupe, bili su Medić i Boban koji su neočekivano ostali na klupi. Njihovim ulaskom u 46. minuti slika na terenu umnogome se promijenila. Ali ne i rezultat.

- Odlučili smo u utakmicu ući u formaciji 4-6-1 jer je naša procijena bila kako ćemo tako lakše odgovoriti na Osijekovu agresivnost dok ona traje. Znali smo da neće moći zadržati takav ritam čitavu utakmicu i da ćemo mi rasti kako Osijek bude padao. Nažalost, nismo iskoristili prilike koje smo stvorili – objasnio je trener Zagreba Željko Kopić.

>>Dinamo protiv Splita lovi 10. naslov prvaka zaredom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije