Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završilo 2:2

Osijek duboko u sudačkoj nadoknadi izvukao bod protiv Istre

Osijek - Istra
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
01.08.2015.
u 21:48

Osijek je u uzbudljivoj završnici u Gradskom vrtu iščupao bod protiv Istre 2:2 (0:0). Istra je dva puta vodila, domaćin se dva puta vraćao, posljednji put debelo u sudačkoj nadoknadi.

Igor Pamić zna kako igrati protiv Osijeka, u 17 utakmica čak je 13 puta osvajao bodove, u posljednjih 11 samo jednom je poražen od kluba u kojem je kao igrač odigrao jednu sezonu, u devet gostovanja samo dva puta se vraćao bez plijena, a sekunde su ga dijelile od osme pobjede nad bijelo-plavima. A ipak je jedan od rijetkih suparnika koji se u Gradskom vrtu dočekuje klicanjem. Tribine ga nisu zaboravile ni 20 godina nakon što je zabio posljednji pogodak za Osijek.

- Ja ne žalim, jer u odnosu na zbivanja na terenu rezultat je sasvim realan. Dobra utakmica u hrvatskim okvirima, pogotovo drugi dio koji je bio sasvim otvoren, mogli smo ih dokrajčiti, ali i primiti još koji pogodak – kazao je trener Istre.

Dražen Besek imao je više razloga za zadovoljstvo.

- Možemo biti kritični, ali svojim igračima skidam kapu jer dva puta su se vratili, dva puta nisu odustali. I jedna i druga ekipa su u stvaranju, a mi moramo biti strpljivi, odgojni – zaključio je šef struke u Gradskom vrtu.

Među Osijekovim vratnicama ponovno je Žitnjak i sada se konačno može govoriti o vratarskoj dinastiji u Gradskom vrtu. Nakon Miroslava, danas voditelja Osijekove Škole nogometa, vrata bijelo-plavih je branio njegov 21-godišnji sin Borna. Žitnjaku mlađem utakmica protiv Istre bila je prvoligaški debi, a priliku je dobio nakon što se prethodnih sezona standardna Osijekova "jedinica" Zvonimir Mikulić ukliještio.

- Borna je bio hrabar, bacio se glavom u noge kada je Istra mogla povesti 3:1 i zaključiti utakmicu – nije tražio Besek "dlaku u jajetu" u premijernom nastupu mladog vratara.

>>Dinamo se vratio na prvo mjesto: Hodžić dvostruki strijelac u Kranjčevićevoj

Komentara 1

Avatar dzambo
dzambo
22:23 01.08.2015.

96 Min....fino bogami e jos nego i Split kiksa i eto Dinama na ''vrhu''...prvenstvo HNL ''mora'' ic po uobicajnom rasporedu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije