Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Optimizam lebdi nad Kantridom uoči utakmice protiv Sheriffa

Mato Jajalo
Foto: Goran Kovacic/pixsell
21.08.2014.
u 10:15

– Svaki igrač sanja da živi i igra u ozračju europskih utakmica – kaže Jajalo.

Nogometaši Rijeke večeras igraju prvu od dvije utakmice koje europsku jesen znače! Ako u posljednjem kolu kvalifikacija eliminiraju moldavski Sheriff, navijači Rijeke uživat će drugu godinu zaredom u europskim utakmicama.

– Plasmanom u doigravanje ostvarili smo cilj postavljen uoči početka sezone, ulazak u skupinu Europske lige bila bi nagrada. A onda je sve moguće. Sheriff nije Lyon, nije magnet za publiku, ali Moldavci su 13 puta bili prvaci države, stalno igraju u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Opasni su i nepredvidljivi, s toliko Brazilaca u momčadi jasno da imaju velike ambicije – kaže novi reprezentativac Ivan Vargić.

Vargić je prošle sezone osjetio europske čari na Kantridi, koja živi za nogomet. Mato Jajalo došao je ove sezone i odmah osjetio atmosferu koja u utakmicama nosi igrače.

– Odigrao sam u karijeri dosta važnih utakmica, a utakmica protiv Sheriffa važna je jer produljuje igranje u Europi. Svaki igrač sanja da živi i igra u ozračju europskih utakmica – kaže Jajalo.

Bez obzira na čak 12 Brazilaca u sastavu, Sheriff nije momčad pred kojom bi Rijeka trebala uzmaknuti. Nedavna promjena trenera sigurno će utjecati na atmosferu u momčadi Sheriffa. Zoran Zekić dobro poznaje prilike na Kantridi iako je kratko razdoblje nosio dres Rijeke.

Naglašeni optimizam lebdi nad stijenama Kantride. Od srijede riječku momčad predvode trojica novih reprezentativaca među kojima jedan (Sharbini) nije siguran za mjesto u početnoj momčadi.

Rijeka danas ima takav izbor igrača da bi Sharbini u utakmici protiv neke jače momčadi od Sheriffa sigurno bio na klupi.

>> Ne znam zašto je Šerif podcijenjen, oni su jaka momčad i izazov za nas

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije