Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odalzi u Udinese

Operacija Balićevog prelaska pomno je vođena, potpisat će na četiri i pol godine

Andrija Balić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
31.01.2016.
u 08:58

Balić seli u Italiju za četiri milijuna eura.

Andrija Balić spakirao je torbe, pozdravio se u Beleku sa suigračima i trenerom i krenuo prema Splitu. To je bio znak da je sve gotovo što se tiče njegovog prelaska u Udinese.

Naime, još prije nekoliko dana rješeno je pitanje odštete, Udinese je poslao ponudu od tri milijuna eura plus milijun eura, koji se imaju ostvariti kroz bonuse bude li se Balićeva karijera u Udineseu razvijala po planu.

Sporno je bilo pitanje isplate tih tri milijuna eura, Udinese je nudio opciju po kojoj s plaćanjem u tri rate kreće na ljeto i milijun eura na Hajdukov račun trebalo bi sjedati svakih šest mjeseci. Predsjednik Marin Brbić pokušavao je izboriti da te rate krenu odmah, nije želio ući u probleme s Talijanima...

Još su mu svježa sjećanja na poslovanje s Pescarom kada se prodavao Ante Vukušić. Međutim, Udinese je klub, koji baš živi od kupovina i prodaja, u posljednje četiri sezone prodao je igrače u vrijednosti od 170 milijuna eura.

Vjerojatno je to prevladalo kod Nadzornog odbora, koji je odobrio transfer. Tako je došla kraju priča o odlasku 18-godišnjeg Hajdukovog dragulja, koji će stasavati u Italiji.

Bijelima će donijeti dobar novac, a poslom su zadovoljni svi akteri. Posebno se to odnosi na mladog reprezentativca, koji je, i prije Hajdukove odluke o prihvaćanju Udineseove ponude u mislima već preselio u Italiju i za njega bi bio svojevrsni šok da je i dalje ostao u Poljudu.

Cijela operacija Balićevog prelaska u Udinese pomno je vođena, u transfer su bili uključeni menadžeri Tomislav Erceg, Fali Ramadani i Alen Augustinčić, svaki od njih dao je svoj doprinos. Svi su zadovoljni, i Hajduk i Balić, koji je dobio uvjete kakve je tražio, a s Udineseom će potpisati ugovor na četiri i pol godine.

>>Ferencvaros slavio 4:2 protiv Hajduka na pripremama u Turskoj

>>Top 20 Hajdukovih transfera! Balić će biti sedmi najveći

Komentara 17

DJ
djobu68
09:46 31.01.2016.

Kao sto vidimo Hajduk pravi tim na duge staze a ne kao Dinamo koji uvijek prodaje mlade igrace.

MA
mause
09:16 31.01.2016.

nadam se da grijesim ali jos jedan mladi igrac ode korak nazad.premlad i fizicki preslab za talijanski nogomet.jos minimum 1.5 godinu si trebao ostat u hajduku.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
10:16 31.01.2016.

Sramota... Unistiti igraca je ovima iz hajduka i cilj. Bolje da je balic i ostali mladi otisli u dinamo nego van da samo treniraju i nestanu. Tolike zvijezde je hajduk prodavao pa di su sada?! Di su vukusic, radosevic i ostali hadukovi dragulji. U hajduku su lopovi koji ce pokupiti i podjeliti te novce da im ne spominjem imena jer nisu vrijedni i to je mocvara hrv nogometa a ne mamic (iako ga ni ja ne volim) ali mora mu se priznanje dati, jer on bi i igraca sa dvije lijeve prodao za 10.mil eura. Samo uzas sta rade od hajduka a govore mamic kriv i kladio bi se da ce brbic za dva dana reci mamic je kriv.... Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije