Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija Stare dame

Novi mega Juve s hrvatskim štihom!

Pjaca - Mandžukić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
24.07.2016.
u 10:39

Talijanski prvak doveo Higuaina za 94 milijuna eura, je li sljedeći - naš Brozović?

Italija ponovno postaje nogometni centar svijeta, s dva transfera gotovo izvan svake pameti. U naslovnoj ulozi je prvak Juventus, najprije kao kupac, a onda i spektakularni prodavatelj.

Naime, zgotovljen je prelazak 28-godišnjeg Argentinca Gonzala Higuaina iz Napolija za 94 milijuna eura, čime je izjednačena visina transfera Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid prije sedam godina. Higuain, čiji je golgeterski dar eksplodirao u Napoliju, u Juve dolazi kao zamjena za Španjolca Alvara Moratu i postaje prijeteća konkurencija Mariju Mandžukiću. Ili pak njegov novi ubojiti partner, jer naš je reprezentativac jedan od temelja snažnoga Juventusa.

Tu Juveova revolucija naravno ne staje, jer sljedećeg tjedna ponovno namjerava šokirati svijet prodajom Paula Pogbe u Manchester United. Bomba koja to zapravo više i nije, samo se čeka preciziranje odštetnoga zahtjeva kako bi i službeno postao najveći transfer u povijesti nogometa. Francuski snagator Pogba, kojega su neki svrstali u najgoru momčad Eura, debelo je precijenjen. Kao i Higuain.

Trenerov kontinuitet

Tako Juventus smiono i odlučno staje uz bok financijski najmoćnijih svjetskih klubova i otvoreno kreće u kampanju za europski naslov. Juve, za razliku od primjerice Real Madrida i Barcelone, ide u potpunu rekonstrukciju momčadi, a sve to uz potporu i viziju trenera Allegrija koji upravo ulazi u treću sezonu sa Starom damom. Taj trenerov kontinuitet velika je Juveova prednost u odnosu na Manchester City, Manchester United, PSG ili Bayern, koji s novim licima na klupi mijenjaju i filozofiju igre.

Hrvati kao dio velikoga Juventusa, jedna je od Allegrijevih programskih odrednica za sljedeću sezonu, pa nakon razornoga Pjace i žustroga Mandžukića, kao novoga lidera veznoga reda trener vidi Marcela Brozovića. Inter je za njega postavio cijenu od trideset milijuna eura, što za Juve neće biti nepremostiva prepreka nakon što zgotovi Pogbinu prodaju. To bi značilo da bi se ulaganja najmoćnijega talijanskog kluba, neočekivanoga remetitelja svjetskoga klupskog poretka, ovoga ljeta popela do vrtoglavih 190 milijuna eura!

Posebna priča dakako je Gonzalo Higuain, igrač koji se svojedobno pokraj Benzeme nije uspio nametnuti u Real Madridu, a sada, u talijanskoj ligi, najtežem mogućem okruženju za napadače, zabija kao na traci. Nevjerojatan preobražaj jednog često suzdržanog i ukočenog centarfora koji je u Napoliju dosegnuo nezamislive vrhove. I po golgeterskom i još više po financijskom učinku.

Higuain je potpisao četverogodišnji ugovor s Juventusom, uz godišnju plaću od 7,5 milijuna eura. Zanemarivo u odnosu na 50 milijuna koliko su mu nudili pomahnitali kineski milijarderi, ali Gonzalu ipak dovoljno. Zvuči patetično i nestvarno, ali još ima nogometaša kod kojih prevladavaju sportski motivi.

Kad prodaje Laurentiis

Osim goropadnih megalomana iz Juventusa, u cijeloj priči neizostavan je i trgovački gen Napolijevoga predsjednika Aurelija de Laurentiisa. Pogledajte kako je u posljednjih nekoliko godina kupovao i prodavao taj filmski producent iz Rima: Lavezzi, doveden za 5,6, prodan za 28,95 milijuna eura. Cavani, doveden za 12, prodan za 64,5 milijuna eura. Higuain, doveden za 38, prodan za 94 milijuna eura!

To se zove maher za ‘zgrnuti lovu’. Tko zna, možda i Splićanina Ivana Strinića jednog dana čeka dvoznamenkasti transfer iz Napolija...

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:16 24.07.2016.

sviđa mi se ovo ... " juve na HR pogon "

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:07 24.07.2016.

strinica?????😂😂😂😂😂😂😂pa to je antitalent!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije