Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Lešković

Novi Dinamov stoper iskazao se protiv Messija

Marko Lešković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
24.07.2016.
u 20:35

Znam da me u Dinamu čeka jaka konkurencija, tako to i treba biti u ovako velikom klubu, ali vjerujem u sebe

Nakon slabijih partija plave obrane u tri dosadašnje utakmice (Lokomotiva i dvije s Vardarom) Dinamo je odlučio pojačati stopersku liniju, novi igrač Dinama sljedećih pet godina je sad već bivši nogometaš Rijeke Marko Lešković.

Taj 188 centimetara visok stoper rođen je prije 25 godina 
u Našicama, svoju je karijeru 
gradio u Osijeku za koji je odigrao 52 utakmice prije nego što je 2013. godine prešao u Rijeku i tamo bio standardan igrač s 87 nastupa.

Ima dobro europsko iskustvo

Ono što plavima nije nevažno, skupio je dobro europsko iskustvo s osam utakmica kvalifikacija za Europsku ligu i 10 utakmica u skupini tog natjecanja u kojem je Rijeka ostavila još kako dobar dojam. Uostalom, igranjem u Rijeci izborio je i poziv u reprezentaciju, za koju je nastupio tri puta.

Najznačajnije iskustvo u nacionalnom dresu bila mu je utakmica protiv Argentine u Londonu, kada je motrio na Di Mariju, Teveza, Messija i ostale zvijezde gauča. Riječani su s Leškovićem željeli produljiti ugovor, ali on to nije želio pa se nije našao u planovima trenera Matjaža Keka, nije bio u konkurenciji za prve dvije utakmice Rijeke, nije bio ni na klupi u Parku mladeži, a ni u petak kad je Rijeka slavila kod kuće (4:1) protiv Istre 1961.

Kako god bilo, plavi su ga odlučili dovesti i u tome brzinski uspjeli. U petak je stigao u Zagreb.

– Jako sam sretan, svi znamo kakav je Dinamo klub, znam da se ovdje traže samo pobjede i trofeji i jako se veselim što ću biti dio plavih. Od srca zahvaljujem Rijeci i njihovim navijačima na svemu, proveo sam tamo tri krasne godine, ali kako to obično bude u sportu, jednostavno je došlo vrijeme za rastanak. Znam da me u Dinamu čeka jaka konkurencija, tako to i treba biti u ovako velikom klubu, ali vjerujem u sebe i da ću se nametnuti treneru Kranjčaru – kazao je Lešković.

Dinamo na poziciji stopera ima Leonarda Sigalija, Gordona Schildenfelda, Filipa Benkovića, Jérémyja Taravela i Goncala. S tim da je Goncalo oporavljenik i tko zna kada će uopće ući u konkurenciju, problema je imao i Taravel i još nije zaigrao za plave.

Kranjčar je pak Benkovića protiv Vardara uveo na poziciju zadnjeg veznog i to se pokazalo kao dobro rješenje. A trener plavih ima ideju zaigrati s tri igrača u zadnjoj liniji i u tom slučaju mu je svakako potreban veći broj stopera.

Lešković je prošle sezone odigrao 21 utakmicu za Rijeku. Otkako je stigao u taj klub bio je standardan, tek je imao dvije ozbiljnije pauze zbog ozljeda, u jesen 2013. kada je propustio 21 utakmicu zbog ozljede mišića, te ovog proljeća kad je prvo slomio nos, a onda pauzirao zbog gležnja.

To ga je izbacilo i s popisa igrača koje je izbornik Čačić zvao za prijateljske utakmice s Izraelom i Mađarskom u kojima bi možda izborio put s reprezentacijom na Europsko prvenstvo u Francuskoj. No, sad je zdrav, uostalom uspješno je u subotu ujutro prošao zahtjevne liječničke preglede u Dinamu.

Koristan i kao zadnji vezni

Sad je na njemu da se izbori za svoju poziciju u Dinamu, da se nametne Kranjčaru. Prilike će imati, plavi imaju jako puno utakmica, pogotovu ostanu li u Europi, kao dosad, do zime. To mu svakako ide u prilog, kao i mogućnost da plavi zaigraju s tri stopera.

K tome, Lešković je tehnički dobar, taktički također, čvrst je pa je znao zaigrati i na poziciji zadnjeg veznog što Kranjčaru daje još jednu opciju jer klasičnih defenzivnih veznih baš i nema mnogo nakon suspenzije Arijana Ademija. Tu je Brazilac Jonas koji još nije debitirao u službenim utakmicama.

Komentara 3

Avatar tripadvisor85
tripadvisor85
22:55 24.07.2016.

Cico što je stariji sve više liči na Halida😊

MA
@Marsijanac
21:07 24.07.2016.

Eh da je Dinamu jedan klasicni cetarfor; proljece u Europi nebi bio problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije