Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U KAMPU ATLETICA

Nova Simeoneova udarna igla: Mandžo došao kao zvijezda

Mario Mandžukić
Foto: Miho Dobrašin
1/3
20.07.2014.
u 12:14

Mario se čini kao zabavan i super tip, ovdje će mu biti sigurno lijepo - rekao je suigrač i 'prevoditelj' Moya

Bilo je to žestoko buđenje. Još uvijek pospanih lica, u 7.45 sati našli su se pred špalirom. A onda je 28-godišnji hrvatski napadač Mario Mandžukić velikodušno prepustio sedam godina mlađem slovenskom vrataru Janu Oblaku da prvi projuri kroz tunel sastavljen od igrača Atlético Madrida. Sijevnuli su udarci rukama. Dobrodošlica novacima u Los Ángeles de San Rafaelu, mjestu priprema udaljenom 70 kilometara od Madrida, stvorila je ugodan ambijent među prvacima Španjolske.

No već nakon nekoliko minuta nikome nije bilo do smijeha. Pod zapovjedništvom trenera Diega Simeonea, u prslucima s utezima, igrači su jedan drugome dodavali loptu. Vježbe fizičke snage završile su u 9.30 sati kada su oznojeni krenuli prema crvenom klupskom autobusu. Mandžukić je razgovarao s veznjakom Kokeom.

Cimer s vratarom Moyom

Nakon pet minuta vožnje bili su opet ispred hotela s tri zvjezdice Náyade. Tridesetak djece i njihovih roditelja poletjelo je s papirima i fotoaparatima. Mario Mandžukić i njegov cimer, vratar Miguel Ángel Moyá (30), koji je lani svlačionicu dijelio sa Sammirom u Getafeu, popeli su se na kat. Večer prije, kada je Mandžukić stigao i upoznao nove suigrače, dodijeljen mu je Moyá jer govori engleski. Osim toga, simpatični vratar je prije neki dan ostao bez cimera, Brazilca Luisa Felipea novog člana Chelsea.

U teretani se zadržao sat vremena, a onda dobro raspoložen razgovarao s novinarem Večernjeg lista:

- Prvi treninzi odlično su prošli, dobro se radi i stvarno je sve super. Doista sam sretan svime što sam ovdje zatekao. Nove suigrače osobno nisam poznavao, no lijepo su me primili.

Jedan Španjolac ga je na hrvatskom jeziku zamolio za potpis.

- Eto, ni španjolski mi ne treba! - smije se Mario u svom stilu, ničim impresioniran, a svime zadovoljan.

U teretani je vježbao u grupi s Oblakom, koji izvrsno govori hrvatski.

- Mario je odličan igrač i stvarno mi je drago da smo se upoznali. Evo upravo smo popričali - napominje Oblak, donedavni vratar Benfice.

U 13 sati krenuli su na ručak u hotelski restoran, nanovo prolazeći put fotografija i potpisa. Tek sat vremena kasnije, kada su bili na popodnevnom spavanju, razgaljeno mnoštvo navijača se razišlo.

Hotel uz umjetno jezero i klub za jedrenje utonuo je u tišinu. Mjesto bez kafića, bolnica, škola i drugih sadržaja, smješteno u dolini smeđih brežuljaka, šest kilometara ispod autoceste, sagradio je nekadašnji kontroverzni predsjednik Atlética Jesús Gil. Njegov sin Miguel Ángel, izvršni direktor kluba, svake godine onamo dovodi igrače. Tu su kuće ljudi željnih mira, a igrači, sve da i žele druge sadržaje, ne mogu ih naći.

- Super Mario. Čini se zabavan tip - kazao je Moyá nakon odmora i užine, prije ulaska u autobus.

Na travnjaku su se pojavili u 18.15 sati. S jedine betonske tribine prolomio se pljesak oko 150 gledatelja, najviše od početka priprema. Mnogi su došli vidjeti novu devetku, nasljednika velikih napadača. Igrači okupljeni u krug slušali su uputu pomoćnog trenera. Zapuhao je vjetar unoseći svježinu prvi put nakon desetak dana u kojima je temperatura dosezala 38 stupnjeva.

Foto: Printscreen Youtube

Mandžo na prvom treningu s Atleticom (Foto: Printscreen Youtube)

Mandžukić, u dugim zavrnutim rukavima, odigravao je duple pasove, nakon čega je uslijedilo zagrijavanje bez lopte. Formirane su dvije grupe od po osam igrača, a Hrvat je u onoj za koju se čini da je udarna postava. Stoji između kapetana Gabija i reprezentativca Juanfrana. Dvojica u sredini pokušavaju presjeći brza dodavanja, a među njima je sada i Mandžukić. Atléticova desetka, Turčin Arda Turan, smije mu se videći ga zapuhanog. Prilazi i „daje mu pet".

- Mario je veliki igrač! To je sve što mogu reći jer to je jedino što znam o njemu. Bit će nam pravo pojačanje, vjerujem da može zamijeniti Costu - kaže Turan, čije ime često odzvanja Vicente Calderonom.

Mario: Ma bit će golova

Nakon tri proigravanja, između dva visoka čunja, šutiraju s ruba kaznenog prostora. Mandžukić, čovjek od 20 milijuna eura, ili kako to Španjolci vole reći, 20 kila, puca no lopta prolazi pokraj desne stative. Drugi i treći put je opet neprecizan. Tuče nanovo, lopta klizi travom i pogađa donji lijevi kut. S tribine se čuje: „Bravo, Mandžukiću!" Lopte su posložene s lijeve i desne strane. Slijede ubacivanja. Počinje meškoljenje na tribini. „Da ga sada vidimo", čuje se glas u masi. Svi žele vidjeti killera na djelu, drugog po visini čovjeka u momčadi koji glavom rješava utakmice.

Visoka lopta dolazi s lijeve strane, Mario utrčava, tuče desnom nogom iz voleja pa šarena lopta snažno pogađa spojnicu, izazvavši uzdah okupljenih.

Na trećini igrališta sada se igra 7 na 7, a on je špica svjetloplavih u susretu protiv rezervi u zelenim markerima. Simeone inzistira da napada braniče. To će, naime, raditi ove sezone. Igra se žustro na malom prostoru, no zeleni vode 3:2. Visoka lopta dolazi s desne strane, koncentrirano ju prati, a zatim u zraku, poluškaricama tuče i pogađa gornji desni kut. Prvi Mandžukićev gol u Atléticu!

U srijedu je prva prijateljska utakmica protiv drugoligaša Numancije.

- Ne znam hoću li igrati, Simeone mi još uvijek nije ništa rekao - kaže Mandžukić.

Novinari koji prate Atlético tvrde da Simeone nikada ne igra prijateljsku utakmicu s nogometašima koji ne prođu razdoblje treninga. A trening najavljuje da će Mandžukić zaigrati. Argentinac je odbio komentirati. Napadač je, pak, miran:

- Polako, ima vremena. Bit će golova.

Kao da su ga čuli, navijači su nakon treninga pohitali po potpise. On je, pak, teren napustio posljednji razgovarajući s pomoćnim trenerom. U nekoliko navrata objašnjavali su mu kakve vježbe rade. Okrenuo se zatim prema ogradi pa strpljivo flomasterom potpisivao predmete. Netko iz gomile gurnuo mu je hrvatski dres.

- Osjećam se odlično. Sve ide kako treba - rekao je pri završetku prvog dana. A sutra sve ispočetka...

>> Pogledajte kako je prošao prvi Mandžukićev trening u Atleticu

Komentara 16

DZ
DINAMO-ZG
12:32 20.07.2014.

"... dva visoka čunja, šutiraju s ruba...."?? Šutiraju?? Na TV-u, u novinama sve vrvi od srbizama i razno raznih engleskih inačica. Tzv. novinari, sportski komentatori i "stručni" suradnici šutiraju, šutaju i upućuju šuteve?! Imate li vi lektore i čita li itko te vaše bljuvotine prije objavljivanja?? Izgleda da ne ili su "pismeni" kao i vi!

PI
PiciginJoe
12:56 20.07.2014.

Mario je klasa

Avatar Idler 3
Idler 3
13:43 20.07.2014.

Sretno majstore !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije