Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Nogometni SP za žene gledaniji od Serie A, NBA finala, Zimskih olimpijskih igara...

SAD
Foto: Reuters/PIXSELL
07.07.2015.
u 21:40

Skandal nakon finala – neki Amerikanac podigao je transparent na kojem je pisalo "Japanci, ovo vam je osveta za Pearl Harbour".

Sjedinjene Američke Države pobijedile su Japan s uvjerljivih 5:2 u finalu Svjetskog prvenstva za žene u Kanadi.

Amerikanke su tako osvojile titulu nakon 16 godina posta, a trofej su uzele upravo braniteljicama naslova. Treći je to naslov za Amerikanke i sada su same na vrhu, Njemačka ima naslov manje na natjecanju koje se održava od 1991.

Očekivala se neizvjesna utakmica jer Japanke su imale šest čistih pobjeda, ali sve je bilo gotovo nakon samo 16 minuta. Lloyd je zabila hat-trick u 3., 5. i 16., a u 14. je pogodila i Holiday. Kakvu-takvu nadu dala je Ogimi u 27., a potom i Johnston autogolom u 52. minuti, ali definitivnu potvrdu naslova dala je Heath golom u 54.

Na kraju utakmice dogodio se skandal jer neki pametni Amerikanac podigao je transparent na kojem je pisalo "Japanci, ovo vam je osveta za Pearl Harbour".

Carli Lloyd proglašena je najboljom igračicom, a sa šest golova podijelila je titulu najboljeg strijelca s Celijom Šašić. Inače, Šašić je hrvatska snaha, udana je za umirovljenog hrvatskog nogometaša Marka Šašića, koji je prekinuo karijeru u srpnju 2014. godine, a igrao je uglavnom za njemačke niželigaše. Marko je pak sin Milana Šašića, bivšeg trenera NK Karlovca.

Broncu je na SP-u osvojila Engleska slavljem nad Njemačkom.

Inače, SP u Kanadi je bilo rekordno gledan, prosječno je na stadionima bilo 26.000 gledatelja. Koliko je to gledano, potvrđuje da manje gledatelja uživo prati utakmice talijanske Serie A (22.213) i francuske Ligue 1 (22.215).

A rušili su se rekordi gledanosti i tijekom televizijskih prijenosa. Finale je u jednom trenutku doseglo čak 31 milijun gledatelja u SAD-u čime je nadmašena prosječna gledanost velikih sportskih spektakla poput finala NBA lige, NFL lige, Zimskih olimpijskih igara...

>>Čile nakon jedanaesteraca pobijedio Argentinu i osvojio Copa Americu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije