Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA SVEČANOST

Pjaci najviše Oscara, Mamić najbolji trener, a Modrić nogometaš

Nogometni Oscar
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
04.06.2015.
u 20:36

Dinamovac Marko Pjaca bio je najveći dobitnik jer osvojio je nagrade u čak tri kategorije, a u konkurenciji najboljeg igrača Hrvatske bio je nominiran pored velikana Modrića i Rakitića.

Luka Modrić po treći je put dobitnik Nogometnoga oscara, nagrade za najboljega hrvatskog nogometaša u protekloj sezoni u izboru nogometnih profesionalaca (HUNS), pod pokroviteljstvom Sportskih novosti. Začuđujući je podatak kako je Modrić, igrač koji je propustio pola sezone zbog ozljeda, pomeo konkurenciju prikupivši čak 168 glasova, dok ih je Ivan Rakitić, nezamjenjivi član Barcelone, dobio samo 16 (!?). Na dušu onima koji su glasovali...

Luka je, primajući nagradu iz ruku Zvonimira Bobana, ispao džentlmen prema Raketi...

- Ivan je svojim igrama i ponašanjem zaslužio sve što mu se ove sezone događa u Barceloni. Zbog njega bih volio da Barcelona osvoji i europski naslov – kazao je uvijek korektni Luka Modrić, koji je najavio kako će biti uz reprezentativce na utakmici protiv Talijana u Splitu.

Na dodjeli nagrada u hotelu Westin u punom sjaju zablistala je voditeljica Mila Horvat, kojoj je bio rođendan, dok se najbolji trener sezone Zoran Mamić ispričao zbog svoga postupka na utakmici s Rijekom, kada je 15 minuta prije kraja otišao u svlačionicu.

- Ispričavam se navijačima, medijima i Riječanima, takvo što više se neće ponoviti – kazao je Zoran.

Na pitanje hoće li ostati Dinamov trener, nije bio do kraja izravan.

- Ostat ću ako se nešto nepredviđeno ne dogodi – dodao je Mamić.

Njegove riječi nije čuo brat i šef Zdravko, inače dopredsjednik HNS-a, kojeg nije bilo na dodjeli, kao ni predsjednika Saveza Davora Šukera. Šteta, bilo bi dirljivo vidjeli legende vatrenih Bobana i Šukera ponovo ruku pod ruku...

Evo svih dobitnika po kategorijama:

Najbolji mladi igrač sezone u 1. HNL: Marko Pjaca; najbolji vratar: Lovre Kalinić; najbolji sudac: Bruno Marić; najbolji trener: Zoran Mamić; najbolji igrač Prve HNL: Marko Pjaca; dobri duh HNL-a: Davor Vugrinec; najbolji igrač sezone: Luka Modrić; idealnih 11 Prve HNL: Livaković, Tomečak, Mitrović, Lešković, Leovac, Pavičić, Ćorić, Ademi, Radonjić, Henriquez, Pjaca.

>> Modrić izabran za igrača sezone pa priznao: Glasovao sam za Mandžu

Komentara 15

DE
derin
20:52 04.06.2015.

Svaka čast Modriću, ali ove godine je nagradu zaslužio Rakitic, kao 2013. Mandžukić . I Perišić je umjesto pjace zaslužio biti nominiran među najboljim igračima, jer je uvjerljivo najbolji igrač u reprezentaciji zadnjih godinu dana.

DH
dalibor.hren
22:15 04.06.2015.

Najbolji vratar je Kalinić a u idealnoj jedanaestorici Livaković???

Avatar Titanov sin
Titanov sin
09:18 05.06.2015.

Koja komedija , daleko najbolji su igrači Dinama , Tomečak ispred jednog Pinta ....ajmo svi na umjetničko klizanje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije