Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Njemačka će se kandidirati za domaćinstvo Eura 2024. godine

njemačka reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.01.2017.
u 17:46

Njemačka je zadnji puta bila domaćin Eura 1988. godine, a 18 godina kasnije je ugostila Svjetsko prvenstvo. Nijemci će službenu kandidaturu podnijeti 3. ožujka, a konačna odluka o domaćinu bit će poznata u rujnu 2018. godine

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je u petak da će se kandidirati za domaćinstvo Europskog prvenstva 2024. godine.

Njemačka je zadnji puta bila domaćin Eura 1988. godine, a 18 godina kasnije je ugostila Svjetsko prvenstvo. Nijemci će službenu kandidaturu podnijeti 3. ožujka, a konačna odluka o domaćinu bit će poznata u rujnu 2018. godine.

- Euro 2024 bi pomogao njemačkom, ali i europskom nogometu. Imamo najbolju infrastrukturu, a imamo i deset savršenih stadiona. Znamo kako organizirati tako velike događaje, a vjerujem da i svi navijači jedva čekaju doći u Njemačku osjetiti naše posebno ozračje - kazao je predsjednik DFB-a Reinhard Grindel.

Interes za domaćinstvo Eura 2024 iskazuju i Skandinavci zajedničkom kandidaturom Finske, Danske, Norveške i Švedske. Sljedeći EURO 2020. godine igrat će se u čak 13 zemalja, a polufinale i finale će se igrati na Wembleyju. 

Komentara 1

ST
Stipan
19:29 20.01.2017.

Sigurno će Njemci biti domaćini. Sve se može sa €

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije