Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blijedo europsko izdanje

Ništa Hajduk nije pokazao od onoga što je Burić najavio

Damir Burić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.07.2015.
u 17:50

Hajduk je otjerao legende Nenada Praliju, Vilsona Džonija, Zorana Varvodića

Gostovanje u Estoniji je iza Damira Burića, tih 1:1 protiv Sillamaea u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige treneru Hajduka donijelo je puno briga. Jedno su pripreme i slabi protivnici, a drugo natjecateljske utakmice. Burić je najavljivao moderan Hajduk, koji će biti brz, dinamičan, agresivan i organiziran. Ništa od toga nismo vidjeli u utakmici protiv Sillamaea u kojoj je prvo ime bijelih bio vratar Lovre Kalinić. Hajduk je bio spor, u poluritmu, bez pritiska na protivnika, a u jednom trenutku momčad se raspala i igrala sustav "pet u obrani, pet u napadu".

– Bit ćemo drugačiji u Dugopolju – bilo je jedino što je mogao kazati Burić.

A otpustili najiskusnije

Estonija je bila svojevrsno razotkrivanje, ovakvih utakmica Hajduka u novoj sezoni bit će napretek. Jednostavno, ključni igrači su mladići poput Vlašića, Balića, Roguljića i Malokua, a to je preteško breme za njih. A potpora u iskusnijim igračima nije na kvalitetnoj razini kakvu bi trebali imati takvi dragulji. Svi koji su u nogometu proveli i dan znaju da nikada mladi igrači nisu i ne mogu biti nositelji igre. Oni mogu imati bljeskove, mogu biti odlični kada uz sebe imaju kvalitetu u iskusnijim igračima. No, bez obzira na to, valja podržati ove klince, Hajduk je i prije trebao napraviti jednu sezonu koja bi mogla dobiti radni naziv "čistilište". Ali moglo se i to napraviti pametnije, ova momčad s Vršajević i Maločom, uz kvalitetnog lijevog beka i jednog ozbiljnog defenzivnog veznog mogla je biti puno bolja. Ovako, s brojnim mladim igračima, uz brdo dovedenih igrača, koji tek trebaju pokazati jesu li kvaliteta, neće se puno napraviti. Pa Burić je imao samo nekoliko tjedana za slaganje potpuno nove momčadi. Opravdanja u Hajduku za bilo kakve neuspjehe ne smiju tražiti u mladosti, ispadanje od Sillamaea bilo bi dno dna jer to je jedna sasvim prosječna momčad, koja bi teško ostala u hrvatskoj ligi. O kakvim se rivalima radi, dovoljno govori i njihov put prema Splitu, odnosno Dugopolju u kojem će se igrati uzvrat. Estonci stižu u letom u Dubrovnik pa se imaju četiri sata "truckati" do Splita da bi se kući vratili preko Rijeke. U nekoliko dana obići će cijelu jadransku obalu, usput i odigrati utakmicu.

Koper, koji je slavio u prvoj utakmici na gostovanju kod Vikingura, bit će puno ozbiljniji rival kojeg će Hajduk, bude li na ovom nivou, teško proći. No nije to jedini problem, prije dvoboja s Koprom Hajduk mora otvoriti Prvenstvo Hrvatske, i to gostovanjem u Maksimiru kod Dinama.

U međuvremenu Hajduk radi i veliku čistku u omladinskom pogonu.

Javili im telefonom!

Niz djelatnika nije dobio nove ugovore, nepoželjni u Hajduku postali su Nenad Pralija, Zoran Varvodić, Vilson Džoni, Milenko Bikić i Boris Marin. Ima tu ljudi koji su u Hajduku radili više od petnaest godina, a dobili su suhu telefonsku obavijest da nisu dobili ugovor. U najmanju ruku trebalo je puno više takta u tim potezima... Zanimljivo je da se sve to događa u vrijeme izbora za novi Nadzorni odbor koji završavaju u subotu. Uskoro će u Hajduku klupsku politiku "bistriti" neki drugi ljudi, s nekim novim idejama...

>>Hajduk neuvjerljiv na startu, Kalinić ga spašavao u Estoniji

Komentara 4

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:12 04.07.2015.

Ponzato je da je za Hajdukove probleme kriv Mamic, ne treba kriviti igrace.

HA
hajduk1966
18:48 04.07.2015.

Meni je licilo na seosku ligu,pa decki u toj dobi ne trce niti 10 minuta,losa priprema

GM
Gusta magla
20:38 04.07.2015.

Strasno je preblaga rijec kojom se moze opisati igra bilih tića.Sad kad su ovi totalni Estonski amateri vidjeli da se Hajduk moze pobijediti.....nebi se kladio da ce Hajduk proc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije