Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Šuker predvodi delegaciju u Čileu, hrvatski kapetan poručuje: Idemo po zlato!

U-17 Hrvatska
Foto: Ilian Telkedjiev/LAP/PIXSELL
22.05.2015.
u 11:04

- 
Očekujem da ćemo iz ovoga naraštaja imati čak šest A reprezentativaca - kaže Romeo Jozak

Plasman hrvatske nogometne reprezentacije igrača do 17 godina na Svjetsko prvenstvo razveselio je Hrvatski nogometni savez, posebnu je pozornost tom rezultatu dao i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je novinarima rekao:

- Uz Čile me vežu lijepe uspomene, ondje je ona sjajna generacija bivše države postala svjetski prvak u uzrastu do 20 godina, većina tih igrača poslije je donijela i broncu Hrvatskoj na SP-u u Francuskoj. No, to je prošlost, a naša su sadašnjost i budućnost ovi mladići. Bit ću na čelu delegacije HNS-a u Čileu (od 17. listopada do 8. studenoga, nap. a.) i vjerujem da ovi dečki mogu daleko dospjeti – rekao je Šuker, koji je tada, sa šest pogodaka, bio drugi strijelac natjecanja.

Kapetan naše momčadi Nikola Moro bio je izravan:

- Idemo u Čile po zlato! Sa svima se možemo nadigravati i nemamo se koga plašiti.

Sjajna je ta samouvjerenost mladoga napadača koji je zabio odlučujući gol Italiji u utakmici za peto mjesto na EP-u u Bugarskoj, što je jamčilo i odlazak na SP. Ali i jedini u četvrtfinalu raspucavanja s Belgijom zapucao jedanaesterac. Dario Bašić, izbornik selekcije, u šali je nakon te najave zlata dobacio svome kapetanu:

- Ovog trenutka ostao si bez kapetanske vrpce! Šalim se, naravno, i ja vjerujem da ćemo u Čileu pokazati svoju snagu i, bude li sreće, mogli bismo otići do kraja.

Romeo Jozak, tehnički direktor svih mladih reprezentacija Hrvatske, kaže:

– Ovo je možda najnadarenija generacija od osamostaljenja Hrvatske i mjesto joj je u vrhu europskog nogometa! Budu li se dečki normalno razvijali, očekujem da ćemo iz ovoga naraštaja za nekoliko godina imati čak šest A reprezentativaca. Usput, hvala klubovima na razumijevanju, posebno Dinamu koji daje čak 13 igrača. Treba napomenuti da će ti Dinamovi igrači najesen igrati u juniorskoj Ligi prvaka – rekao je Jozak, a Šuker je naglasio:

– Plasiramo li se na SP u Katar 2022. , nositelji igre trebali bi biti upravo ti mladići! Ali, najprije treba postići dobar rezultat u Čileu, gdje ćemo sigurno imati veliku potporu naših iseljenika – rekao je Šuker.

>> Šuker o Hrvatskoj U-17: Oni su pobjednici, računamo na njih!

Komentara 3

EK
EksilkroateTS
11:39 22.05.2015.

Ajmo dečki - tako se predstavlja svoja domovina! BRAVO! Kad već naši stari i političari nisu u stanju napraviti ništa što bi podiglo bar malo moral ovog naroda - VI MOŽETE! ;) Svi smo uz Vas uz onu staru pjesmu: "Neka pati koga smeta biti ćemo prvak svijeta!" :)

VI
viluk007
11:12 22.05.2015.

Bravo dečki tako se ide na prvenstvo svijeta : idemo pobijediti svakoga. A ne kao nekad u onoj zemlji idemo časno izgubiti jer ipak su to Italijani ili Rusi ili Englezi ili šta ti ja znam tko. Dosta je kmečavaca! bravo bravo bravo. Hrvati se ne bojiju.

KE
kentie
12:41 22.05.2015.

tako je kapetane. Tako treba i nikako drugačije. Samouvjereno i sportski drsko...tako djelujte na terenu, tako se i međusobno dogovorite i ginite na terenu jedan za drugog. Dakle svi za jednog, jedan za sve...da i neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijetaaaa....yesss..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije