Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranila naslov

Kalinićev gol nije bio dovoljan: Sevilla po četvrti put osvojila Europsku ligu!

Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/18
27.05.2015.
u 22:38

Ovoga puta nije bilo Ivana Rakitića da podigne trofej kao lani, a učinio je to Reyes koji je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme te asistirao Bacci.

U finalu Europske lige u Varšavi Sevilla je pred 56 tisuća gledatelja pobijedila ukrajinski Dnipro sa 3:2 i osvojila Europsku ligu. Bio joj je to peti susret u Europi protiv ukrajinskih momčadi, a upisala je četvrtu pobjedu (ima i jedan remi), ali ova je bila vrijedna trofeja!

Kalinić otvorio golijadu

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva i opravdala sva očekivanja, zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu mogli su uživati, pogotovo u prvom poluvremenu u kojemu smo vidjeli čak četiri pogotka. A golijadu je u sedmoj minuti otvorio hrvatski nogometaš Nikola Kalinić koji je glavom u mrežu pospremio sjajan ubačaj Matheusa. Deset tisuća navijača ukrajinskog kluba, među kojima se nalazilo i desetak Kalinićevih rođaka i prijatelja, burno su to proslavili.

Nakon toga Sevilla je ubacila u brzinu više i dodatno pritisnula, ali sve do 28. minute nije opasnije zaprijetila, a onda je uslijedio 'Blitzkrieg', preokret u samo tri minute.

Prvo je Poljak Krychowiak izjednačio i postao prvi igrač koji je zabio gol u finalu u svojoj zemlji nakon Van Hooijdonka 2002. godine koji je zabio dva gola u pobjedi Feyenoorda protiv Borussije u Rotterdamu. A već u 31. minuti na semaforu je pisalo 2:1 za Sevillu. Reyes je sjajnom dubinskom loptom izbacio Baccu u priliku, a on je zaobišao vratara i pospremio loptu u mrežu. Dnipro je tako u tri minute primio više golova nego u posljednja četiri europska nastupa u kojima je primio samo jedan pogodak!

Činilo se tada da će Sevilla na krilima probuđenih navijača nokautirati Ukrajince, ali da to ne bude tako, pobrinuo se Rotan koji je izjednačio u 42. minuti prekrasnim golom iz slobodnog udarca.

– Dnipro je jako dobro stajao na terenu do izjednačenja, to ih je malo presjeklo, ali gledamo zanimljivu utakmicu. Drago mi je što je Kalinić zabio, baš sam sretan zbog toga, a ta prekrasna akcija mogla bi biti školski primjer polukontre. A i Kalinićev udarac bio je školski, rekao je u poluvremenu Kruno Jurčić, analizirajući utakmicu u HTV-ovu studiju.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

A zanimljiv je podatak da je ovo tek treća utakmica u povijesti Europske lige / Kupa Uefe da je u prvom poluvremenu finala palo toliko pogodaka. Dosad su gledatelji mogli uživati u golijadi 1981. (5 golova) i 2001. (4 gola).

U nastavku susreta Sevilla je bila dominantnija, Dnipro je malo pao i vratar Bojko dugo ih je održavao na životu, ali i on je morao kad-tad kapitulirati. A dogodilo se to u 72. minuti kada je Carlos Bacca iskoristio odličnu asistenciju Vitola i zabio svoj drugi gol na utakmici, kasnije se uspostavilo – pobjednički! Zanimljivo, Južnoamerikanci su se specijalizirali za finala, zadnja trojica koja su postigla po dva pogotka su Forlan (Urugvaj), Falcao (Kolumbija), Bacca (Kolumbija).

Sevilla bila bolja

Veliko slavlje andaluzijskog kluba uslijedilo je nakon što je sudac Atkinson označio kraj jer je Sevilla uspjela obraniti naslov u Europskoj ligi te osvojila rekordni četvrti trofej! Ovoga puta nije bilo Ivana Rakitića da podigne trofej kao lani, a učinio je to Reyes koji je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme te asistirao Bacci.

U svakom slučaju, Sevilla je zasluženo pobijedila i slavila jer je bila bolja tijekom cijelog susreta, iako joj je Dnipro pružio odličan otpor. Nama je, jasno, žao što još jedan Hrvat nije uspio osvojiti trofej, ali Kaliniću utjeha može biti što je postao prvi Hrvat koji je zabio u finalu EL-a. Nikola je igrao do 78. minute, bio je vrlo dobar, čvrst i borben, ali (pre)često usamljen u napadu.

Tijek utakmice možete pogledati OVDJE!

>>Kalinić se upisao u povijest i pridružio Bobanu i Mandžukiću

Europska liga, finale (statistiku utakmice Dnipro - Sevilla pogledajte na portalu Goal.com)

Dnipro – Sevilla 2:3 (Kalinić 7', Rotan 42'/ Krychowiak 28', Bacca 31', 73')

Sevilla: Sergio Rico, Aleix Vidal, Carriço, Kolo, Tremoulinas, Krychowiak, Mbia, Vitolo, Banega (od 87 Ibarra), Reyes (od 58. Coke), Bacca (od 82. Gameiro)

Dnipro: Bojko, Douglas, Čeberjačko, Fedetskij, Rotan, Fedorčuk (od 68. Bezus), Matos, Kankava (od 85. Šahov), Konopljanka, Matheus, Kalinić (od 78. Seleznikov)

Komentara 14

Avatar blederhund
blederhund
21:16 27.05.2015.

..veli reporter ...da je akcija...1;1...bila tako planirana....hahaha...krumpir čisti....

DE
derin
20:58 27.05.2015.

To Kale,za inat Kovaču smeću! Šta je acidofilu,prije si ga gadio! Nas najbolji napadač!

Avatar blederhund
blederhund
21:05 27.05.2015.

...bilo bu ....Kale....zvani.... dopelpak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije