Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MAXU!

Nikola Jurčević: Guardiola će u Cityju teško ponoviti Barcu i Bayern

Pep Guardiola
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
11.02.2016.
u 18:33

Guardiola je velika trenerska priča, koja sada okreće novu stranicu. Nakon Bayerna ovaj Španjolac seli se u Englesku i pokušat će ponoviti uspjehe koje je radio u Španjolskoj i Njemačkoj, piše Max.

Nogometni je čudotvorac. Sve što je napravio s Barcelonom, a sada ponovio i s Bayernom, Pepa Guardiolu (45) izbacilo je na apsolutni trenerski vrh, piše Max.

– On je avangarda nogometa, postao je legenda za života. Kako Messi radi razliku na terenu, tako razliku radi i Guardiola kao trener – pričao nam je Joško Jeličić o Pepu Guardioli. Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max.

Da, iza Guardiole je velika trenerska priča, koja sada okreće novu stranicu. Nakon Bayerna ovaj Španjolac seli se u Englesku i pokušat će ponoviti uspjehe koje je radio u Španjolskoj i Njemačkoj.

Ovdje nema 5:0 ili 8:0

Doduše, pomalo je čudno iz naše nogometne perspektive da Manchester City mijenja Pellegrinija koji lako na kraju ove sezone može biti prvak Engleske.

Zanimljivo, Guardiola je i prije 11 godina bio blizu dolaska u City, ali taj igrački transfer je propao.

Naime, iako je Guardiola tada osvojio sve s Barcelonom, City je inzistirao da igrač odradi jednotjednu probu. Tako je sve propalo, a nedugo nakon toga Guardiola je okončao karijeru. I krenuo u trenerske vode.

S Barcelonom i Bayernom šamarao je konkurenciju. Može li to napraviti i u Engleskoj?

– Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u Engleskoj, kao u Španjolskoj i Njemačkoj, moći biti tako dominantan da prvenstvo napravi nezanimljivim, da se prvak zna nekoliko mjeseci prije kraja. Držim da će mu biti znatno teže – rekao je Nikola Jurčević koji sa Slavenom Bilićem izuzetno uspješno radi u West Hamu.

Guardiola je u Barci i Bayernu složio prepoznatljiv način igre, sad treba vidjeti kako će svoje ideje pretočiti na Manchester City.

– S obzirom na čvrstinu igre, siguran sam da neće, kao s bivšim klubovima, pobjeđivati sa 5:0, 8:0...

Dolazak Guardiole u Englesku jamči novo zanimanje za tu ligu, a Bilić i Jurčević dobit će još jedno veliko ime za nadmetanje. Dosad im je išlo sjajno, nisu izgubili ni od jednog velikana.

– Bit će i nama zanimljivo, ma njegov je dolazak veliki dobitak za englesku ligu. Još kad bi se José Mourinho vratio u neki klub... – kaže Jurčević.

Približava se Messiju

Moglo bi se to i dogoditi, spominje se Manchester United. Bilo bi zgodno viđati ova dva trenera u istom gradu. U svakom slučaju bila bi to dva najskuplja trenera u jednom gradu. Guardiola postaje najplaćeniji, po nekima sa 20, po drugima sa 25 milijuna eura godišnjom plaćom. Teško da bi išao na manje, zbog svog ugleda, ali i ega. U Engleskoj je, u Liverpoolu, Jürgen Klopp, također osebujan lik. Guusu Hiddinku ne ide najbolje u Chelseaju pa bi Roman Abramović mogao posegnuti za još nekom trenerskom veličinom.

A po rezultatima tom se vrhu približava i naš dvojac Bilić i Jurčević ne čelu West Hama. Ranieri u Leicesteru radi velike stvari.

Novac koji će dobivati Pep Guardiola golem je, približio se i Lionelu Messiju po godišnjoj klupskoj plaći iako Messi još i dodatno zarađuje od marketinga.

– Nisam za tako velike iznose ni za trenere ni za igrače. No pokojni Tomislav Ivić rekao je da trener mora biti plaćen više od najbolje plaćenog igrača svoje momčadi. Slažem se s tim – kazao nam je Kruno Jurčić kad smo nedavno pričali na temu o plaćama trenera i igrača.

>> Guardiola je prevario Bayern, iznenađuje me što su mu to dopustili

Komentara 4

NI
nisiUpravu
00:53 12.02.2016.

Sramota koju placu mu nude u Cityu, da 25 milijuna €. Sta je previse, previse je.

DH
dalibor.hren
06:57 12.02.2016.

Jurčević je rekao i da će u Bayernu teško ponoviti Barcu...

Avatar germanikus
germanikus
19:18 11.02.2016.

To je svima jasno ..trebali su kao trenera uzeti Slovenskog Maga Janeza Kek{eca} trenutno u Rijeci!To je najbolji euroski trener u stolnom nogometu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije