Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ZADOVOLJAN

Niko Kovač: Svi ovi transferi dokazuju da se u Prvoj HNL radi dobar posao

Niko Kovač
Marko Lukunic/PIXSELL
25.01.2015.
u 18:40

- Pokazali su već u prvim nastupima da mogu dati doprinos uspjesima svojih klubova - rekao je Kovač.

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač izrazio je zadovoljstvo zbog transfera nekolicine hrvatskih reprezentativaca ove zime zaključivši da su prelaske u jače lige zaslužili svojim radom i svojom kvalitetom. Samo liječnički pregled dijeli Marcela Brozovića od potpisa za talijanski Inter, gdje bi se trebao pridružiti reprezentativnom suigraču Mateu Kovačiću.

- Interova odluka o dovođenju Brozovića potvrda je njegove kvalitete i rezultat truda koji je ulagao u svoj razvoj proteklih godina. Već sam se u mladoj reprezentaciji uvjerio u njegove kapacitete, zato smo ga vodili i na Svjetsko prvenstvo, zato je standardni član reprezentacije u kvalifikacijama i zato će sada postati član Intera. Sve je zaslužio svojim radom i na tomu mu čestitam - poručio je izbornik Niko Kovač.

U Interu će tako zajedno igrati dva vezna igrača reprezentacije, što Kovač smatra pozitivnim:

- Mateo sigurno može pomoći Marcelu u prilagodbi na novi klub i novu ligu, a obojici će biti od koristi što stalno igraju zajedno, kako u dresu Intera tako i u dresu Hrvatske. Radi se o dvojici talentiranih i marljivih mladića koji imaju potencijal ostvariti velike uspjehe s Interom i Hrvatskom.

U Serie A ove su zime preselili i Ivan Strinić (Napoli) i Duje Čop (Cagliari), što veseli izbornika:

- Pokazali su već u prvim nastupima da mogu dati doprinos uspjesima svojih klubova, čestitam Duji na lijepom pogotku u debiju. Talijanska liga zahtijeva puno koncentracije, taktičke požrtvovnosti i čvrstine, pa ne sumnjam da će i Duji i Ivanu, kao i svim našim igračima u Italiji, kvalitetne utakmice i jaki dvoboji pomoći u nogometnom razvoju. Drago mi je i zbog Tina Jedvaja koji je u kratkom roku impresionirao čelnike Bayera u dovoljnoj mjeri da odmah požure otkupiti njegov ugovor.

Veliki transferi ove zime pokazali su još jednom kako je Prva liga nepresušni izvor talenata, kaže na kraju Kovač:

- Transferi Andreja Kramarića, Marcela Brozovića i Duje Čopa, a moguće da će ih biti i još, potvrda su dobrog rada hrvatskih klubova i trenera u relativno skromnim uvjetima. Pokazuje se da smo imali pravo u stožeru reprezentacije kada smo davali šansu značajnom broju igrača iz naše lige jer oni su i u reprezentaciji pokazali da mogu igrati na visokom nivou, a to ovi transferi dokazuju. Iako ih sve čeka naporan rad, iako možda neće uvijek biti u prvom planu kao što su bili u Hrvatskoj, smatram ovo pozitivnim za našu reprezentaciju jer ti dečki mogu samo napredovati u jačim ligama. Čestitam im na transferima i želim puno zdravlja kako bi u novim sredinama mogli pokazati svoju nedvojbenu kvalitetu.

>> Andrej Kramarić potpisao za Leicester City!

>> Brozović stigao u Milano na potpis ugovora: Sretan sam i tužan

Komentara 5

DI
dinamojavolim1
18:58 25.01.2015.

simic i brbic na tajnom sastanku su rekli da ne misle tako,bolje da svi rade kao hajduk

DU
Deleted user
18:54 25.01.2015.

Ma to bi četvorka i Brbić sve puno bolje posložili.

ER
eragram
20:55 25.01.2015.

Poruka Nike Kovača je jasna - rad, rad i samo rad. Sve ostalo ćemo odraditi stručni stožer reprezentacije i HNS na čelu s Šukerom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije