Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Huligani su dobili što su htjeli, reprezentacija neće imati podršku navijača

Niko Kovač
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
31.08.2015.
u 11:03

'Navijači su nam sve, uvijek su nam bili velika podrška. Žao mi je zbog ove odluke, ali kako se HNS trebao postaviti?'

Vatreni će 3. rujna gostovati kod Azerbajdžana, a samo tri dana kasnije, 6. rujna, gostuju i kod Norveške u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Unatoč oduzetom bodu, Hrvatska je vodeća momčad u skupini i dobrim rezultatima može napraviti još jedan veliki, možda i ključni korak prema željenom cilju.

- Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način, sve će okrenuti u odnosu na utakmicu iz Osijeka. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni. Ne gledam to kao dvoboj Prosinečkog i Kovača. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti - visoka temperatura uz veliku vlagu - te neće biti jednostavno, a razvoj azerbajdžanskih igrača potvrđuje i plasman dva njihova kluba u Europsku ligu. Nadamo se pobjedi, ali nećemo se prošetati do nje - najavio je izbornik Niko Kovač.

Svi su mu pozvani igrači zdravi i na raspolaganju. Dejan Lovren se požalio na manju ozljedu, no s njim će biti sve u redu, dok je Marcelo Brozović dobio udarac prošli tjedan, ali je u nedjelju bez problema nastupio za Inter. U Zagrebu će biti odrađena samo dva regeneracijska treninga, isto kao i između dvoboja u Azerbajdžanu i Norveškoj.

- Ne možemo puno toga odraditi, ali nadam se da ćemo pokazati ono što smo već pokazivali i ostvariti ono što želimo. Nećemo se puno žaliti, tako je svim izbornicima. Sto posto smo usredotočeni na Azerbajdžan, Norveška je još daleko. Treba prvo odraditi prvi korak, a tek nakon Azerbajdžana ćemo znati što trebamo raditi protiv Norveške i s koliko bodova možemo biti zadovoljni - kaže izbornik.

Kako se reprezentativci nose sa svime što okružuje nacionalnu selekciju, uključujući i Uefinu kaznu te odluku o neodlasku hrvatskih navijača na gostovanja?

- Tužni smo, razočarani, a čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku jer taj bod nismo ni ukrali ni kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača, huligani su dobili što su htjeli i sad nećemo imati podršku. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa i generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome - kaže Kovač.

Dio je hrvatskih igrača ovoga ljeta mijenjao klubove, uključujući i odlazak Kovačića u Real Madrid te Perišića u Inter.

- To je dokaz da naši igrači imaju visok rejting te da imamo veliki fond mladih, potencijalno velikih igrača. Srce nam skače do neba kada vidimo u kakvim klubovima igraju. Sada se moraju dokazivati iz tjedna u tjedan, na svakom treningu i veća im je odgovornost da neprestano budu na svjetskoj razini, to je veliko opterećenja. Mogu reći da imam slatke brige oko sastava - prokomentirao je izbornik.

Uz čestitke Dinamu na plasmanu u Ligu prvaka te Hajduku na dobrom nastupu u Europskoj ligi, Kovač je nekoliko riječi posvetio Miji Caktašu i Andreju Kramariću.

- Caktaša znam još iz mlade reprezentacije, tamo je bio stožerni igrač. U veznom redu može pokriti sve pozicije i pozvan je zato što je pokazao vrlo, vrlo dobru igru te bio uz Kalinića ključni igrač Hajduka. Svi bismo voljeli da Kramarić igra u Leicesteru, ali i to je dio sporta. Ne dobije li priliku, pronaći će drugu sredinu i ne bojim se za njega. On je pravi igrač, radi na sebi i sigurno će biti dobre volje kada nam dođe - zaključio je izbornik.

>> Tužno, Hrvatski nogometni savez odrekao se onih najvjernijih

>> Hrvatska do kraja kvalifikacija bez navijača na tribinama!

Komentara 45

AN
antijugoslavencina
12:00 31.08.2015.

Bravo izborniče! Samo te molim jednu stvar, ne zovi Lovrena više u reprezentaciju molim te! Rađe posadi stablo ispred Subašića.

KA
kajinx
12:45 31.08.2015.

Ispravak: Nisu huligani nego plaćeni diverzanti.

LI
livoguza2
12:55 31.08.2015.

Nikada Niko ne će dočekati da ova Vlada zaustavi huliganizam. Ona huliganizam potiče i radi sve da Vatreni budu izbačeni iz natjecanja. Zato podržavam što HNS ne će organizirati navijačke skupine i tako preuzeti odgovornost za ono što bi im priredili. Nikomu nije zabranjeno doći na utakmicu, ali HNS ne će snositi odgovornost za ono što bi im Vlada priredila. Svaka čast! Ne ćete razbojnici činiti što vas volja! Lp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije