Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale prije finala

Kovač: Barcelona nije favorit protiv Bayerna, a Rakitiću želim da odigra kao protiv PSG-a

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
06.05.2015.
u 15:17

Sergije Krešić dva je puta bio bolji od velikana, jednom od Van Gaala, drugi put od Guardiole.

Već pomalo zaboravljeni 68-godišnji Splićanin Sergije Krešić dva je puta rušio jedan od najvećih svjetskih klubova. U njegovoj biografiji stoji da je 1997. godine s Valladolidom pobijedio Barcelonu na Nou Campu (2:1, pogodak Peternaca), a 2008. godine to je isto učinio kod kuće s malenom Numancijom (1:0). To je bila ona Barcelona koja je ostvarila nezabilježenu berbu trofeja, možda najjača klupska momčad u povijesti nogometa.

Pep ostao autentičan

Ili vam je možda najjača, najubojitija, najmoćnija ova Enriqueova, budući da je ujedinila tri genijalca, Messija, Suareza i Neymara, čija efikasnost ruši sve rekorde? Možda vam je i najsimpatičnija jer u pozadini južnoameričkog trojca djeluje naš Ivan Rakitić?

Ima li uopće protuigre za taj atomski napad i je li upravo Pep Guardiola, trener koji najbolje poznaje Barcu, s Bayernom u stanju napraviti ono što je njemu napravio Sergije Krešić?

Svi veliki svjetski treneri guštat će danas u ovoj nogometnoj poslastici, u kojoj se zapravo sudaraju dvije identične škole nogometa. Tika-taka na tika-taku...

I naš izbornik Niko Kovač s nestrpljenjem očekuje ovaj spektakl. Niko, koji je u siječnju u Dohi sjedio s Guardiolom za stolom i koji simpatizira njegov nogometni stil kaže:

Guardiola u Bayernu radi isto ono što je radio u Barceloni. U igri Bavaraca vidljiv je njegov rukopis i on je tu ostao autentičan. U Barceloni se najviše oslanjao na Messija, dok u Bayernu to isto čini s Riberyjem i Robbenom. Kada njih dvojice nema u momčadi, onda je to sasvim drugačija slika Bayerna. No Guardiolina kvaliteta je sposobnost da, u slučaju izostanka najboljih igrača, lakoćom promijeni sustav igre i prilagodi se suparniku. On je to već pokazao.

Je li Barcelona ipak u prednosti zbog Bayernovih problema s ozljedama?

– To svakako ide na ruku Barceloni, no ne bih je stavljao u ulogu favorita. Uzvrat je ipak u Münchenu. U prvoj utakmici obje će momčadi igrati opreznije. Barca da pobijedi bez primljenoga pogotka, Bayern da ne izgubi. Teško ćemo imati odluku u prvoj utakmici.

Ivanov status odličan

Čiji vam je nogomet privlačniji i jeste li zbog sentimenta bliži Bayernu nego Raketinoj Barceloni?

– Barcelona je u izvrsnoj formi, ali i Bayern igra dosta atraktivno, postiže puno pogodaka. Volio bih da to budu dvije izvrsne utakmice, a Ivanu Rakitiću želim da odigra kao protiv PSG-a i, naravno, da ostane zdrav – dodaje Niko.

Zadovoljni ste njegovim statusom u Barceloni?

– Ivan ima vrlo dobar status. Iako je ponekad i na klupi, to me ne zabrinjava jer puno je utakmica i trener mora rotirati igrače. To je sasvim normalan proces – zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije