Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Kovač: Ovo nije dvoboj Prosinečkog i mene

Niko Kovač
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.09.2015.
u 19:26

– Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u sljedeće tri utakmice imali tu meč-loptu.

Hrvatski izbornik Niko Kovač u Bakuu se srdačno pozdravio s Robertom Prosinečkim koji vodi reprezentaciju Azerbajdžana. No, sutra se, za vrijeme utakmice, ova dvojica trenera neće poznavati.

– Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan. No, vjerujem da ćemo se predstaviti u dosadašnjim izdanjima jer su svi prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj između nas dvojice – rekao je Kovač, prenosi stranica HNS-a.

Hrvatska je blizu plasmana na Euro 2016., ali Kovač o tome još ne želi razmišljati.

– Zadovoljni smo onime što smo ostvarili, no još ništa nismo postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u sljedeće tri utakmice imali tu meč-loptu.

Kapetan Darijo Srna ne može igrati zbog kartona. Njegovo će mjesto preuzeti Šime Vrsaljko, a kapetansku traku Luka Modrić.

– Kvalitetno smo odradili ono što smo mogli u ova dva dana, najviše regeneracijski da podignemo motiv i raspoloženje. Na terenu imamo sve posloženo, upitnika više nema. Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Hrvatska je uvijek imala skup dobrih igrača, dobrih momaka, i nadam se da ćemo pokazati sve što imamo u sebi. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad.

>> Modrić uoči kapetanskog debija: Ponosan sam, vjerujem da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

Komentara 18

77
777CRO
22:50 02.09.2015.

Samo naprijed sretno Šuker Kovač HNS a ovi mali Jovanovića stevanovica SDP navijači neka vode računa o Srbiji ...

Avatar Made in Germany
Made in Germany
22:28 02.09.2015.

Najbolja 6ica protiv druge po redu 10ke od osamostaljenja Hrvatske. Zanimljivo.

HA
hajduk1966
06:51 03.09.2015.

Samo pobjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije