Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko Kovač:

Neću tražiti 'dlaku u jajetu', a Conte i ja bili smo radio-reporteri

Hrvatska - Italija
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
12.06.2015.
u 23:35

Čestitam i jednoj i drugoj momčadi jer uvjeti su bili neuobičajeni. Igrali smo bez publike, a bilo je vrlo sparno, kaže hrvatski izbornik.

Izbornik Niko Kovač bio je zadovoljan osvojenim bodom protiv Italije (1:1) u kvalifikacijama za Euro.

- Čestitam i jednoj i drugoj momčadi jer uvjeti su bili neuobičajeni. Igrali smo bez publike, a bilo je vrlo sparno, teško vrijeme za igru. Zadovoljan sam bodom, imali smo nekoliko prigoda i za pobjedu - rekao je Kovač i dodao:

- Conte i ja smo danas bili radio-reporteri, čulo se na praznom Poljudu kako komentiramo svaki potez. Neću tražiti 'dlaku u jajetu', svima skidam kapu.

Hrvatska je bolje počela utakmicu, a onda su se 'probudili' Talijani.

- Kad se Pirlo spustio u obranu imali smo problema. Stariji je, ali sve zna s loptom.

>>Ocjene hrvatskih i talijanskih igrača

Hrvatski izbornik obrazložio je zašto je Mario Mandžukić izveo jedanaesterac.

- Mandžo ih izvodi i u Atletico Madridu. Naš prvi izvođač Darijo Srna bio je srušen i nije htio pucati. Svi oni koji šutiraju jedanaesterce, mogu ga i promašiti, oni koji ne šutiraju, ne mogu ga ni promašiti.

Kovač je na pitanje zašto nije uveo napadača Andreja Kramarića odgovorio kako nije želio ići 'grlom u jagode'.

- Tražili smo vrlo brzog igrača poput Vrsaljka, koji je tako igrao i na SP-u u Brazilu. Što se tiče ofenzive, nismo trebali stavljati još jednog napdača, pored Mandžukića. Nekad moraš biti zadovoljan bodom.

Kovač je završio sljedećim riječima:

- U sljedeće dvije utakmice, dva daleka gostovanja, možemo sve riješiti.

>>Hrvatska i Italija remizirale na praznom Poljudu

>>Prijeti li Hrvatskoj nova kazna? Kukasti križ na Poljudu, Talijani se žalili Uefi

>>Poljud je bio prazan, ali pogledajte kako se susret s Italijom pratio na Trgu bana Jelačića

Komentara 10

Avatar Titanov sin
Titanov sin
09:18 13.06.2015.

Kovač iritira cijeli narod jer ima strategiju od koje ne odustaje , igramo moderan nogomet jako agresivan . Rebić jer igra u dva smjera dok naši navodni svemirci u napadu čekaju . Mnogima se to ne sviđa ali rezultati susu mjerilo , ništa drugo . Prvi smo , dva boda ispred Italije tako će ostati do kraja .

DE
derin
00:58 13.06.2015.

Nažalost Kovač nema ni znanje ni iskustvo pravog trenera, ova je reprezentacija je prejaka i treba pravog izbornika. Nikad slabiji Talijani su nas nadigrali preko jedinog igrača koji zna igrati, Pirla i to Kovač nije zaustavio, da nije bilo Subasica izgubili bi glatko. Kovač svake godine u lipnju kuka zbog termina, tako će dogodine uoči eura. Savjet Kovaču dok si u Splitu, idi traži Strinica i moli ga da se vrati, jer Pranjić se još jedanput pokazao kao rupa i stavi defanzivnog veznog da čuva leđa Modriću i Rakitiću!

Avatar cera
cera
00:35 13.06.2015.

u slijedeće 2 tekme? Dali će FIFA nama dopustit da igramo još 2 tekme?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije